‘Bitcoin populairst onder crypto-investeerders, 70% heeft BTC in portfolio’

822 totale weergaven

Volgens een nieuw onderzoek gebruiken mensen cryptocurrencies (áls ze het uitgeven) voornamelijk voor dagelijkse aankopen zoals voedsel en kleding. Er is overigens nog enorm veel ruimte voor verbetering en adoptie, want slechts 16% van de ondervraagden gaf aan wel eens digitale activa zoals Bitcoin te hebben gekocht.

Bitcoin onderzoek

Visual Objects stelde dit onderzoek op onder een groep van 983 mensen uit de Verenigde Staten. Het bleek dat 30% van deze mensen die níet echt bekend zijn met cryptocurrencies. Zij denken ook voornamelijk dat het gebruikt wordt voor illegale aankopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens het onderzoek zijn er twee mythes die met dit onderzoek ontkracht worden:

De ondervraagden noemden enkele voorbeelden waarvan zij denken waaraan cryptovaluta worden uitgegeven. Een groot deel van deze groep noemt dus de aankoop van illegale artikelen (30%). Verder dacht 40% van de ondervraagden dat men met crypto aandelen aanschaft.

Naast voedsel en kleding worden ook elektronica en goud genoemd. Ook beantwoord 15% de vraag met ‘wapens’ en noemde 11% ‘drugs’.

'Bitcoin populairst onder crypto-investeerders, 70% heeft BTC in portfolio'

Een betalingen met cryptovaluta is veel anoniemer dan met bijvoorbeeld een bankoverschrijving. Mede hierdoor heeft Bitcoin de reputatie gekregen dat het in eerste plaats populair is onder criminele activiteiten.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Cryptocurrencies worden vaak geassocieerd met het online kopen van illegale goederen. De perceptie dat de meeste cryptocurrency buiten de wet opereert, is echter onjuist. ”[/penci_blockquote]

Aankopen met Bitcoin

Hierboven kon je lezen wat mensen die onbekend zijn met Bitcoin denken waaraan het uitgegeven wordt. Hoewel de steekproef niet van enorme grootte is, blijft de realiteit anders te zijn.

'Bitcoin populairst onder crypto-investeerders, 70% heeft BTC in portfolio'

De dagelijkse aankopen komen vanuit verschillende sectoren. Zo wordt Microsoft genoemd als partij die bitcoin accepteert in hun XBOX Store. Verder accepteert KFC Canada BTC als betaalmethode en noemt met ook CheapAir waar je met bitcoin vliegtickets kunt kopen.

Opvallende resultaten

Het rapport noteert nog meer opvallende resultaten:

Opvallend is ook om te zien dat de populairste cryptovaluta niet gebaseerd zijn op marktkapitalisatie. Het zijn achter Ethereum namelijk Litecoin, Dogecoin en Dash die de top 5 complementeren. De laatste drie bezetten respectievelijk de 7e, 32e en 20e positie op CoinPaprika.

Het is wel goed om te noemen dat het hier dus gaat om de antwoorden van de 16% die in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd. Dat komt neer op een steekproef van 157 mensen die in onderstaande antwoorden zijn meegenomen.

'Bitcoin populairst onder crypto-investeerders, 70% heeft BTC in portfolio'

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC