Opnieuw Bitcoin uit 2010 verplaatst, dit keer maar liefst $11 miljoen

1017 totale weergaven

Gisteren was er weer een whale die voor meer dan $11 miljoen aan Bitcoin (BTC) verplaatste. En dit waren niet zomaar wat Bitcoin. Ze kwamen namelijk van adressen waar het al sinds 2010 op stond. De eigenaar verdiende deze BTC destijds door te minen.

‘Oude’ Bitcoin

Het gaat om 1.000 Bitcoin wat met de huidige marktwaarde neer komt op $11.425.000. Dit hele bedrag is in één keer verstuurd naar een nieuw en ander adres adres. Het was Kirill K, een professionele cryptotrader die het op LinkedIn opmerkte.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opnieuw Bitcoin uit 2010 verplaatst, dit keer maar liefst $11 miljoen

Al deze informatie kun je uit de open en transparante database (of: blockchain) uitlezen via een blockexplorer. Je kunt het met een eigen node natuurlijk ook zelf verifiëren. De 1000 BTC is inmiddels al weer opgedeeld in kleinere porties van 10 BTC.

Vroege miner

Deze BTC werd in september 2010 gemined, toen het nog geen 10 cent per stuk waard was. Bitcoin was toen anderhalf jaar oud.

Het eerste block en daarmee de eerste Bitcoin dateert van januari 2009. Destijds was het nog heel makkelijk om dit met een oude pc of laptop te doen. Alle BTC die gisteren werden verplaatst, waren in 2010 minder dan $100 waard.

De munten komen dus uit het “Satoshi-tijdperk”. De pseudonieme bedenker van Bitcoin was destijds nog actief in de community. In 2010 trok Nakamoto zich terug terug en sindsdien is het nog steeds een compleet mysterie wie het is.

Prijs reageert niet

Hans Hauge, strategist bij cryptobedrijf Ikigai Asset Management en op Twitter ook wel bekend als Hans HODL, schrijft dat deze “vroegere miners” steeds voorzichtiger moeten zijn met hun bewegingen om de markt niet te laten schrikken. Vooralsnog lijkt de markt niet te reageren op het nieuws.

Het is overigens niet nieuw dat iemand zijn hele oude Bitcoin verstuurt. Twee weken terug berichtten we ook al van een vroege Bitcoiner die $500.000 aan BTC verstuurde. Toen ging het om ‘maar’ 50 BTC die richting Bitfinex gingen. In mei gingen er nóg oudere BTC over de toonbank, afkomstig uit februari 2009.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC