PayPal verhoogt limiet Bitcoin aankopen naar $15.000 per week

981 totale weergaven

Het grootste nieuws van afgelopen maand was misschien wel dat PayPal zich gaat begeven op de Bitcoin markt.

Vandaag komt CEO Daniel Schulman met meer duidelijkheid over de ambities die de betaalverwerker heeft met Bitcoin maar ook met centrale, digitale bankmunten (CBDC’s).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en PayPal

PayPal gaat in 2021 inzetten op een breed scala aan cryptoproducten en – diensten. Dus de verkoop van Bitcoin en andere cryptocurrency’s gaat ook via Venmo en klanten buiten Amerika lopen, zegt CEO Dan Schulman.

Momenteel heeft namelijk slechts 10% van de Amerikaanse klanten toegang tot de nieuwe cryptoservice. De rest van Amerika krijgt de komende twee tot drie weken toegang tot de tools, vertelt Schulman.

Het concept lijkt wel aan te slaan. Initieel stelde het bedrijf een wekelijks aankooplimiet op van $10.000. Door de enorme belangstelling is besloten om de limiet te verhogen naar $15.000 per week.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De wachtlijst is twee tot drie keer langer dan we hadden verwacht.”[/penci_blockquote]

Jeremy Allaire is een van de gelukkigen die het platform al kon gebruiken. Hij kocht voor $100 aan Bitcoin bij PayPal. Sinds vorige maand kun je bij PayPal terecht voor het kopen, verkopen en bewaren van de cryptomunt. Het opnemen van de BTC uit het platform is (vooralsnog) niet mogelijk.

Central Bank Digital Currency

Daarnaast noemt Schulman specifiek dat ze als bedrijf toekomst zien in digitale assets en digitale identiteiten. In dit rijtje passen dus ook de Central Bank Digital Currencies (CBDC). Hij noemt ook dat PayPal er op uit is om de “meest complete en overtuigende wallet” te gaan maken.

Daarmee impliceert hij dat ze er naar streven om naast Bitcoin ook bezig te gaan met CBDC’s.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Over de CBDC’s: het is niet een kwestie van óf ze er komen, maar wanneer en hoe.”[/penci_blockquote]

Hij geeft aan dat ze met PayPal een soort van brug willen slaan tussen de traditionele financiële wereld en de toekomstige. Interoperabiliteit is daarbij een van de blikvangers.

Tegelijkertijd zijn ze ook op zoek naar acquisities. Zo kwam vorige week naar buiten dat de betaalverwerker hoopt de custodial BitGo te kunnen overnemen. Het is nog niet gecommuniceerd of deze deal inmiddels rond is.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCPayPal