Bitcoin en Tesla zijn dit jaar de twee populairste assets op TradingView

1049 totale weergaven

Alle ogen zijn gericht op Bitcoin (BTC). Althans, dat is het geval op TradingView. De grootste cryptomunt krijgt samen met Tesla erg veel aandacht op het platform. Beide activa hebben een opvallend jaar (en prijsverloop) achter de rug.

Prijstrackers op TradingView

Je kunt op verschillende manieren de koers van assets volgen. In de cryptospace zijn apps zoals Blockfolio, Coinstats en Delta erg populair. Voor technisch analisten is TradingView echter de place to be.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op dat platform kun je namelijk trendlijnen tekenen, honderden indicatoren op de prijs loslaten en verschillende activa met elkaar vergelijken.

Op TradingView staan echter veel meer assets dan enkel cryptovaluta. Zo kun je er ook de prijs van goud, olie of allerlei aandelen (en indices) in de gaten houden. Het platform is in 2011 gelanceerd en is vooral buiten de crypto-industrie een gerespecteerd platform.

Het blijkt dat op dit platform de aandelen van Tesla (met de ticker TSLA) en de koers van Bitcoin (BTC) het populairst zijn. Geen andere activa waar je in kunt investeren kan tippen aan de tickers van deze twee assets.

Volgens TradingView, dat zich vooral richt op de Amerikaanse markt, is de interesse in Bitcoin met name in Washington, Californië en Oregon toegenomen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De westkust houdt het meest van crypto”[/penci_blockquote]

Bitcoin en Tesla

Bitcoin en Tesla werden op de voet gevolgd door de aandelen van Boeing, hoogstwaarschijnlijk als gevolg van de onzekerheden door de maatregelen en reisbeperkingen door het coronavirus.

Op TradingView kun je overigens ook de Bitcoin prijs van verschillende handelsplatformen bekijken, en niet de gemiddelde marktprijs. Daarin verschilt het van CoinMarketCap, dat de spotprijs en de grafiek baseert op de gemiddelde volumes.

Zo kun je de grafiek van de beursen Binance, Bitstamp, Kraken of Bithump inzien, maar ook de prijs van de futures op de CME. Vooral met het oog op de CME Futures Gap is TradingView een handig hulpmiddel.

De enorme interesse in Bitcoin en Tesla komt naar eigen zeggen door de de enorme daling van halverwege maart en de stijging die erop volgde. Tesla stond toen op $350, terwijl het in juli naar ongekende hoogten boven de $1.750 steeg. Achter deze opmars zat (naar verluidt) de massa die via Robinhood op koopjesjacht gingen.

De koers van Bitcoin steeg sinds maart ook flink, van $3.850 naar de $12.000 in Augustus.

Heb je vragen over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat en praat gezellig mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC