‘Millennials kunnen Bitcoin (BTC) prijs doen stijgen met erfenissen’

990 totale weergaven

De bitcoin (BTC) prijs kan in 2044 naar $70.000 stijgen, zo staat in een prognose van crypto exchange Kraken. Wat is de gedachte? Stel dat Amerikaanse millennials 1% van hun erfenis in bitcoin steken, dan gaat de cryptomunt exponentieel in waarde toenemen.

Millennials en bitcoin

Want de Millennials (1981-1996) en Generatie X (1965-1980) hebben nu eenmaal meer interesse om een deel van hun kapitaal in cryptovaluta te steken, zo blijkt uit herhaaldelijk onderzoek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Millennials zijn meer technologiebewust, mobiel en vertrouwen bestaande instituties zoals banken minder dan de generaties boven hen. Ook ligt de adoptiecurve van nieuwe technologieën veel lager dan een eeuw eerder.

'Millennials kunnen Bitcoin (BTC) prijs doen stijgen met erfenissen'

Bitcoin prijs in 2044

Kraken Intelligence heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd onder de naam: ‘Inheriting USDs & Acquiring BTCs: How ‘The Great Wealth Transfer’ Will Fuel ‘The Great Bitcoin Adoption’ (PDF).

Natuurlijk niet zonder eigen belang, want Kraken verkoopt Bitcoin. Ze wijzen op eerder demografisch onderzoek: de komende 10 jaar erven de jonge generaties 70% van in totaal 70.000 miljard dollar van de babyboomgeneratie.

Een voorzichtige prognose: stel dat deze generaties 1% van hun erfenis in bitcoin, gaat de prijs naar $70.000 in 2044. Bij een allocatie van 5% is zelfs een prijs van $350.000 in 2044 mogelijk. Daarbij is rekening gehouden met 2% vermogensbelasting.

Het zou gaan om $971 miljard aan extra kapitaal dat naar de cryptomunt zou vloeien. Kortom, hypothetisch is de rek er voor de bitcoin (BTC) er lang niet uit.

Beleggen over generaties heen

Bitcoin is duidelijk minder populair onder babyboomers die vooral in aandelen en obligaties hun geld steken. Om een bekend voorbeeld te nemen: Warren Buffett vindt bitcoin “rattengif” zonder enige intrinsieke waarde.

Ook de onderzoekers van Kraken merken op:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De eerdere generaties zijn minder gecharmeerd van bitcoin. 81% van de Amerikaanse volwassenen zijn bekend met in ieder geval één cryptomunt. 75% van alle respondenten noemt bitcoin. Maar 55% van de millennials en 41% van Generatie X denkt dat we voor 2030 met cryptovaluta ‘zeker’ of hoogstwaarschijnlijk’ gaan betalen’.[/penci_blockquote]

Volgens de onderzoekers kunnen de jongere generaties dus een belangrijke “drijver” zijn voor de toekomstige bitcoin prijs. Ze hebben meer technologische interesse en de huidige koersschommelingen op de markt schrikt hen ook minder af.

“Great Wealth Transfer”

In de VS hebben babyboomers circa 57% van het totale vermogen in handen. Deze herverdeling van deze rijkdom deze komende decennia staat in Amerika bekend als de “Great Wealth Transfer”.

De bovenstaande prognoses zijn dan ook gebaseerd op de Amerikaanse situatie.

In de onderstaande grafiek staat de (verwachte) gemiddelde jaarlijkse investering in bitcoin tegenover de cumulatieve allocatie in bitcoin in dollars.

'Millennials kunnen Bitcoin (BTC) prijs doen stijgen met erfenissen'

Grayscale

Eind 2019 meldt vermogensbeheerder Grayscale dat bitcoin onder millennials populairder is dan een aandeel Netflix of Microsoft. Dat had betrekking op hun Grayscale Bitcoin Trust, een indexfonds waar je een aandeel in kunt kopen.

Dat staat in een rapport van Charles Schwab met de titel ‘SDBA Indicators’, wat staat voor Self-Directed Brokerage Account. Bitcoin is overigens nog wel minder populair dan Facebook, Tesla, Apple en Amazon.

'Millennials kunnen Bitcoin (BTC) prijs doen stijgen met erfenissen'

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...