Bitcoin knalt naar $12.300, stijgt met bijna 5% richting jaarrecord

882 totale weergaven

De Bitcoin (BTC) koers is vannacht door de $12.000 heen geschoten en op weg naar een nieuw jaarrecord. De actuele prijs voor één BTC is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Twitter

Op Twitter gaan de analisten direct helemaal los op de stijging van vannacht. Zo merkt Josh Rager op dat Bitcoin op de wekelijkse grafiek sinds januari 2018 niet meer boven de $12.000 is gesloten. Hij is er van overtuigd dat de bullmarkt nu echt is begonnen.

Dave the wave, een andere bekende analist, gooit nog wat meer olie op het vuur. Hij vergelijkt de opmars die in maart dit jaar is ingezet met eerdere parabolische groei. Daarmee impliceert hij zelfs dat de koers op korte termijn door kan gaan naar een nieuw record boven de $20.000.

Hij geeft ook direct een waarschuwing: na iedere parabolische groei komt er een correctie.

Aan de andere kant ziet Pinetoshi dat de koers inmiddels is aangekomen bij een resistance, of weerstand. De komende uren gaan wat dat betreft cruciaal worden: schiet de koers door, of is het kruit inmiddels al verschoten?

Herhaling van de geschiedenis

Bij dergelijke stijgingen als van de afgelopen dagen wordt direct de hopium weer uit de kast gehaald. Tytan vergelijkt de huidige situatie van Bitcoin met die van de vorige cyclus, die zo’n vier jaar geleden begon.

Toen brak de prijs uit een trendlijn. In onderstaande grafiek heeft hij precies gekopieerd wat er toen gebeurde. Het resultaat? Bij herhaling van de geschiedenis komt de koers uit op een top van $400.000 in 2022.

Het groen waar Bitcoin de laatste dagen mee te maken heeft, is ten koste gegaan van de altcoins. De dominantie van de grootste cryptomunt is namelijk gestegen tot het hoogste punt in drie maanden. Volgens Tradingview staat dit momenteel op 62%.

Bitcoin knalt naar $12.300, stijgt met bijna 5% richting jaarrecord

Het geeft overigens wel een vertekend beeld. Er zitten heel veel illiquide altcoins in deze vergelijking en ook de verschillende Wrapped Bitcoin varianten zorgen ervoor dat dit percentage niet helemaal correct is.

Ten opzichte van dollar en aandelen

Tot slot merkt Goomba op dat er een opvallende gelijkenis zit tussen de Bitcoin koers (gekeken in dollars) en de DXY. Dit staat voor de U.S. Dollar Index. Op het moment dat de dollar onder druk staat, floreert de cryptomunt.

De DXY is oorspronkelijk ontwikkeld door de Amerikaanse Federal Reserve in 1973 waarde te hebben van van de Amerikaanse dollar ten opzichte van wereldwijde valuta’s te bieden. De Amerikaanse dollarindex stijgt wanneer de Amerikaanse dollar “aan kracht” (waarde) wint, vergeleken met andere valuta’s.

Wil je meepraten over de prijsontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...