De 7 Bitcoin prijs voorspellingen die in 2019 niet zijn uitgekomen

1043 totale weergaven

Wie met een ‘buitenstaander’ over Bitcoin praat, heeft het nagenoeg altijd over de prijs. Het monetaire karakter van het protocol komt vaak niet aan bod en enkel de waarde van de munt is onderwerp van gesprek.

Al vele jaren is de crypto-industrie gevoelig voor hoge schommelingen en volatiliteit. Niemand kan echt voorspellen wat wat er de komende seconden, minuten, uren, dagen, weken, maanden … laat staan jaren gaat gebeuren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Enkele jaren geleden voorspelde men dat Bitcoin (BTC) zou sterven, terwijl de prijs bijna de $20.000 aantikte. Omgekeerd ook, toen mensen dachten dat BTC $1 miljoen zou bereiken, zakte het naar de $3.200.

Aan het einde begin van dit nieuwe jaar schommelt de prijs van Bitcoin rond de $7.300. Ook het afgelopen jaar zijn er veel veel voorspellingen gedaan die niet klopten. Deze waren voornamelijk te optimistisch.

Mike Novogratz: $20.000

Bovenaan de lijst staat Mike Novogratz. De oprichter van Galaxy Digital staat bekend om zijn optimistische uitspraken. In juli voorspelde hij nog dat BTC voor het einde van 2019 de $20.000 zou bereiken.

Destijds was de koers net omhoog geschoten van de $4.000 naar de $13.500 terwijl duidelijk werd dat institutioneel geld zou kunnen instappen (met bijvoorbeeld Bakkt).

Hij benoemde de Libra en de TON token van Telegram als katalysatoren voor de groei die hierop zou volgen. Beide projecten bleven echter hangen in hun ontwikkelingen, en dus is er van zijn theorie niets waar gebleken.

Duitste bank BayernLB: $90.000

Het was iets nieuws: een bank die een optimitsiche voorspelling deed over de prijs van Bitcoin. Een bank uit München, de BayernLB, deed echter een onderzoek. De conclusie was dat de gevolgen van de halving zullen zorgen voor een toenemende prijs.

Ze kwamen ook met Stock-to-Flow model: “Als mei 2020 in het model is meegenomen, zien we een duizelingwekkende prijs van ongeveer $90.000.”

Hoewel deze voorspelling wat verder vooruit keek dan het jaar 2019, valt er nog niets te zeggen over het model van quant PlanB en deze bank.

Anthony Pompliano: $100.000

Anthony Pompliano is de oprichter van Morgan Creek. In 2017 deed hij een voorspelling voor een prijs van $100.000 voor ruim twee jaar later. Hij noemde echter ook dat BTC zomaar $3.000 zou kunnen worden, waarna het vanaf 2019 bullish zal worden. Dit laatste is wél gebeurd.

Zijn optimisme over Bitcoin naar de $100,00 is echter niet verdwenen. Op 2 juli 2019 voorspelde hij in een interview met BloxLive.tv dat BTC eind 2021 de $100.000 zou halen.

Simon Peters: $100,000

Op 26 juni was de prijs van BTC $11.800. Simon Peters, analist bij eToro analyst merkte op dat het toen nog 14 dagen zou duren alvorens Bitcoin de $20.000 aan zou tikken.

Deze voorspelling deed hij op basis van een parabolisch patroon. De groei van het afgelopen jaar is echter niet te vergelijken met die van 2017. Destijds was er veel meer interesse vanuit de ‘simpele burger’. Dit is bijvoorbeeld af te lezen in de hoeveelheid zoekresultaten.

Door te kijken naar het feit dat het kapitaal dat de markt binnenkomt afkomstig is van instellingen en investeerders die hun fondsen eerder in stablecoins hadden geparkeerd, ging hij ervan uit dat de bullrun door institutioneel geld kwam. De $20.000 is het afgelopen jaar echter niet bereikt…

Tim Draper: $250.000

Miljardair en serial investor Tim Draper kocht in juni 2014 ongeveer 30,000 Bitcoin die bij een publieke veiling van de Amerikaanse Marshals Service in de verkoop gingen.

Hij zei dat hij geloofde dat Bitcoin naar de $250.000 zou gaan. En die voorspelling noemde hij zelfs nog conservatief. Hij noemde onder andere de adoptie van het Lightning Network als katalysator voor de volgende bull-run.

Hij noemt 2022 als het jaar waarin dat zal gebeuren. Er valt dus nog geen conclusie aan deze voorspelling te hangen.

McAfee: $1.000.000

Een andere bekende voorspelling komt vandaan bij McAfee. Hij noemde in Forbes (op 30 september) dat hij verwacht dat BTC het einde van het jaar de $500.000 zal halen. Hij scherpte dit getal nog eens aan met factor twee: $1 miljoen per Bitcoin.

Als dit voor het einde van 2020 niet gebeurt, zal hij zijn edele delen opeten. Althans, dat is wat hij beloofde …

Hij gaf zijn voorspelling kracht bij door te noemen dat er maar 21 miljoen Bitcoin zijn. Zeven miljoen hiervan zijn verloren gegaan en als Satoshi niet meer bestaat, komt hier nog eens een flink getal bovenop.

De schaarste is een van de grootste factoren waarom men bizarre voorspellingen doet. Er zijn overigens maar 800.000 Bitcoin-wallets met meer dan 1 BTC bevatten. De overgrote meerderheid van de Bitcoin-hodlers heeft een maar een klein gedeelte van een Bitcoin.

Peter Schiff: $4.000 of lager

Tot slot nog even een permabear. Alle bovengenoemde voorspellingen waren bullish, maar wie goudfanaat Peter Schniff kent weet dat hij altijd wel iets aan te merken heeft op BTC.

In september, toen Bitcoin in slechts enkele uren daalde van $9.700 naar $8.000, beweerde Schiff dat dit enorme verlies slechts het begin van de ondergang was: “Het risico is groot voor een snelle daling naar $ 4.000 of lager! ‘

De kritiek van Schiff is geen verrassing voor de Bitcoiners. Op 31 juli debatteerde hij met Pompliano over “Bitcoin versus goud”.

Bron: Cointelegraph