Bitcoin prijs op historisch moment: slechts 93 dagen boven $11.500

855 totale weergaven

De koers van Bitcoin (BTC) schoot gisteren omhoog van $11.500 richting de $11.850. Het lijkt misschien een hele gewone stijging die in lijn is met de trend sinds maart. Maar Bitcoin zit momenteel in een tamelijk unieke positie.

Bitcoin boven $11.500

Volgens analysebedrijf Skew is vandaag maar een van de slechts 93 dagen in de hele geschiedenis van de cryptomunt dat de prijs boven de $11.500 staat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als je het iets anders bekijkt betekent dit dat het in 93 dagen niet gunstig was om BTC te kopen. Op alle andere dagen heb je winst kunnen maken, merkt Pedro Febrero op. Hij is analist bij Quantum Economics.

De prijs is momenteel bezig met een opmars richting de $12.000. Daarmee komt het ook terug in de regionen van augustus. Op de 17e van die maand tekende Bitcoin het hoogste punt aan van dit jaar, namelijk $12.500.

De onderzoekers van Skew benadrukken ook dat het de eerste keer is dat de realized volatiliteit van Bitcoin zo laag staat als nu, gekeken naar de perioden waarin de prijs boven de $10.000 stond. In het verleden ging de prijs alle kanten op als het boven het five-digit-number getal stond. Deze keer is dat anders.

Winstgevend

Febrero legt aan Decrypt uit dat dit betekent dat de prijs consolideert in deze range, iets dat nog niet eerder heeft plaatsgevonden. Inmiddels staat de prijs al 85 dagen achter elkaar boven de psychologische grens van $10.000.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Als we daarentegen de volatiliteit zien stijgen, zou dat kunnen betekenen dat BTC/USD zich klaarmaakt voor een belangrijke beweging naar boven, wat waarschijnlijker is dan naar beneden.”[/penci_blockquote]

Het is dus ongebruikelijk dat BTC op de huidige prijs zo’n lage volatiliteit heeft. De analist merkt op dat de koers steun heeft gevonden in de range boven de $10.000. “Dat is een extreem bullish teken.”

Op LookIntoBitcoin is deze statistiek in een iets andere grafiek te zien. Het laat zien dat Bitcoin 98,2% van de tijd lager stond dan de prijs van vandaag.

Bitcoin prijs op historisch moment: slechts 93 dagen boven $11.500

Wil je meepraten over het nieuws en deze statistieken? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC