Het aantal actieve Bitcoin adressen nadert recordhoogte uit 2017

975 totale weergaven

Het aantal actieve adressen in het Bitcoin netwerk is enorm aan het toenemen. Het gaat zelfs zo hard, dat het oude record uit december 2017 in zicht begint te komen. Destijds stond ook de koers van Bitcoin (BTC) op een hoogtepunt.

Bitcoin adressen

Het aantal actieve ‘entiteiten’ steeg donderdag naar 388.697. Dat was het hoogste punt sinds eind december 2017, schrijft data analysebedrijf Glassnode.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarbij moet wel gezegd worden: je kunt als gebruiker meerdere private keys en al helemaal meerdere adressen genereren. Dit getal representeert dus niet het aantal actieve gebruikers.

De statistiek zit de afgelopen vijf dagen flink in de lift. Dit ging in lijn met de prijsstijging van $11.350 naar $13.300.

Het aantal actieve Bitcoin adressen nadert recordhoogte uit 2017

Zoals in bovenstaande grafiek te zien is, bereikt het nog niet de all-time high aan actieve adressen. Een woordvoerder van een indexprovider schrijft aan CoinDesk wel dat het “duidelijk aantoont dat de activiteit rondom Bitcoin toeneemt”.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]In het licht van het nieuws van PayPal van deze week, is het logisch dat de interesse in Bitcoin opnieuw toeneemt tot hoogten die sinds eind 2017 niet meer zijn gezien”[/penci_blockquote]

Op naar een record

Het record aantal actieve adressen ligt nog wel een stukje hoger, namelijk op 411.127. Dit getal werd bereikt op 9 december 2017. Wat dat betreft zit de prijs van Bitcoin veel verder van het record af dan dit aantal ‘actieve entiteiten’.

De koers van Bitcoin is nog altijd ‘maar’ 65% van de recordprijs van ~$20.000. De koers moet nog 53% stijgen om weer terug te zijn op deze levels.

Er zijn enorm veel indicatoren die bullish uitwijzen. We hebben ze gisteren in een artikel voor jou op een rijtje gezet.

Tot slot heeft Bitcoin nóg een record te pakken: het aantal dagen boven de $10.000 is momenteel 87. Dat gebeurde nog nooit eerder!

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat(s)!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC