Op deze dag van de week is de ‘daily return’ van Bitcoin (BTC) 445%

924 totale weergaven

Nieuwe data laat zien dat maandag de beste dag van de week is om Bitcoin te kopen of verkopen. Als je sinds juni 2014 iedere maandag BTC had gekocht en verkocht, had je een samengesteld rendement van 446% gehad.

Bitcoin (BTC) data

Volgens de gegevens van CryptoCompare was de eerste dag van de week dus de beste dag voor een mooi winstpercentage. Vrijdag is de runner-up met een percentage van 250%. Hierop volgen donderdag en zaterdag met respectievelijk 190% en 150%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opvallend is dat je op woensdag slechts 50% winst had gepakt. Gemiddeld gezien is dit dus de slechtste dag van de week. Althans, ‘slechtste’, als je sinds 2013 in Bitcoin zit, had je geen verlies gemaakt.

Het gaat met deze statistieken over de daily return. Dat betekent dus dat je op het begin van de dag koopt en aan het einde van de dag verkoopt. En als je dat over een periode van vijf jaar lang bekijkt, had je op de maandagen een winst van 446% gepakt.

Je had overigens op 90,4% van al de dagen de mogelijkheid om Bitcoin tegen een lagere prijs te kopen dan dat hij dat vandaag is. Op twitter is er een bot die iedere dag een update geeft over dit getal. ‘When was buying Bitcoin profitalble?’

In juni van 2013 kostte BTC nog maar $100. Op moment van schrijven is dan $9.340. De afgelopen maand presteerde Bitcoin overigens beter dan goud. Het is 10% meer gestegen dan het traditionele goud.

Volatiliteit

Er is eerder door LongHash al eens onderzoek gedaan naar de tijdstippen waarop Bitcoin het meest volatiel is. Omdat de markt 24 uur per dag open is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de AEX), is er constant een mogelijkheid dat de koers beweegt.

LongHash nam de data van Crypto Data Download om de prijs van een Bitcoin op Coinbase tussen 6 juli 2017 en 2 juli 2019 te bekijken. Hierbij is gekeken naar het hoogste en laagste punt van elke uur van de dag. Dit is vervolgens vergeleken met de andere 23 uur die er in de dag zitten.

In onderstaande tabel is deze data visueel weergegeven. De blauwe staafjes laten de lowest low zien, waar de paarse staaf de highest high aangeeft.

Op deze dag van de week is de 'daily return' van Bitcoin (BTC) 445%

Wat valt er uit deze grafiek af te lezen? Ten eerste dat er rond middernacht (let wel op: UTC, Coordinated Universal Time) Bitcoin het meest volatiel is. Als we dit doortrekken naar de tijd die we in Nederland hanteren, komen we voor 00:00 en 01:00 uit op respectievelijk 02:00 en 03:00 ’s nachts.

Ten tweede is te zien dat er om 03:00 (Nederlandse tijd), de grootste swings te zien zijn. Het verschil tussen de lowest lows en de highest highs is daar namelijk het grootst.

De markt schommelt dus het meest heftig op de momenten dat wij met ons allen lekker aan het slapen zijn. Lees hier meer over dit onderzoek.

Bron: Cryptoglobe

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCupdate