Bitcoin (BTC) Rich List: Meer adressen ter waarde van $100.000 dan ooit

Het aantal bitcoin (BTC) adressen met meer dan 10 BTC is op dit moment hoger dan ooit. Met de huidige waarde van bitcoin betekent dat dus een waarde van meer dan $100.000 per adres.

Bitcoin rich list

Volgens de Bitcoin Rich List van BitInfoCharts zijn er op het moment van schrijven 157.235 adressen die meer dan $100.000 aan BTC bevatten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin rich list volgens bitinfocharts

Bitcoin (BTC) Rich List: Meer adressen ter waarde van $100.000 dan ooit

Opvallend

Er zijn op dit moment ruim 20 miljoen bitcoin adressen met een waarde groter dan $1. Terwijl aan de andere kant van het spectrum er 2.111 adressen zijn die meer waard zijn dan $10 miljoen. De identiteit van de meeste van deze adressen is onbekend, dus het is onduidelijk hoeveel bitcoin van wie is.

In de top rijkste adressen verandert normaliter weinig. Je hebt het adres van Satoshi met bijna 1 miljoen en die van een handje vol cryptobeurzen. Eerder deze maand kwam daar echter nog een nog onbekende partij tussen met 94.000 (!) BTC.

Slechts vier andere adressen hebben meer dan 100.000 tot 1.000.000 BTC, deze adressen zijn eigendom van gecentraliseerde cryptobeurzen. Dat geld is van tienduizenden klanten van die handelsplaatsen.

Whales

De prijs van bitcoin kan beïnvloed worden door iemand die veel bitcoin bezit. Je kunt immers, desgewenst, je hele stapeltje aan geld zo verkopen op de markt. Zeker wanneer je dat tegen een (te) lage prijs doet.

Lees ook: Wanneer mag je jezelf een Bitcoin whale noemen?

Er is bij bitcoin echter een duidelijke scheiding tussen rijke bitcoiners en zeggenschap op het netwerk. Je kunt met meer geld misschien invloed uitoefenen met behulp van marketing of een mining onderneming, maar de bitcoin whales zijn niet de baas op het netwerk.

Elke node op het netwerk volgt zijn eigen regels. Het is leuk om naar de statistieken van het netwerk te kijken, maar het is belangrijk om te beseffen dat veel BTC niet meteen veel macht betekent. Wel kun je als vermogende bitcoiner invloed uitoefenen op de prijs.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...