‘Wie is Satoshi Nakamoto? Wie is de anonieme bedenker van Bitcoin?’

453 totale weergaven

In een interview met Bloxlive.TV praat Peter McCormack over Satoshi Nakamoto. De bekende podcaster legt uit waarom het een slimme move is geweest van de bedenker van Bitcoin (BTC) om anoniem te blijven.

Satohi Nakamoto

De Brit vertelt dat hij denkt dat het met meerdere redenen te maken heeft. "Als je kijkt naar de geschiedenis van Bitcoin en alle voorgaande projecten die mislukten, dan weet je dat de bedenker van Bitcoin heel erg slim is."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij vervolgt: "En deze persoon is ongetwijfeld zo slim dat hij op een gegeven moment door heeft dat alle puzzelstukjes bij elkaar gekomen waren, het een goed moment was om uit het project te stappen."

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“They probably don’t want or need that attention”[/penci_blockquote]

“Ik kan mij voorstellen dat deze persoon niet zo extravert is. Maar hier kunnen we alleen maar over speculeren”, vervolgt McCormack.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Verder weten wij ook niet of Satoshi gewoon iets wilde bedenken waarmee wij ‘zwaarden en schilden’ met elkaar konden verhandelen in een game. We weten ook niet of Satoshi ervan overtuigd was dat Bitcoin banken neer kan gaan halen. We weten ook niet of hij Bitocin wilde hebben als peer-to-peer cash."[/penci_blockquote]

Het enige wat we kunnen doen is speculeren want we weten deze dingen niet. En dat is juist zo fascinerend aan Satoshi.

Onderzoek bedenker Bitcoin

Er zijn verschillende groepen mensen geweest die hebben geprobeerd te achterhalen wie de anonieme bedenker van Bitcoin is. Er zijn verschillende theorieën gaande op het internet.

Door het gebruik van dubbele spaties op Bitcointalk, zou de desbetreffende persoon vroeger veel met een typemachine gewerkt kunnen hebben. Dit zou iets kunnen verklappen over de leeftijd van Satoshi.

Verder is er ook een analyse gedaan naar de tijden waarop het account van Satoshi online was en dingen publiceerde. Hierdoor probeerde men verbanden te leggen met tijdzones en de eventuele woonplaas van Nakamoto.

Het is ook mensen opgevallen dat Satoshi gebruik maakt van Brits Engels in plaats van Amerikaans Engels, wat ook iets zou kunnen verklappen over zijn afkomst. Dit is te zien als woorden zoals ‘colour’ en ‘color’.

We kunnen echter, zoals Peter McCormack ook zegt, op dit moment alleen maar speculeren én Satoshi heel dankbaar zijn voor het (denk)werk dat hij heeft verricht.

Als je dit interessante materie, vindt kijk dan vooral eens naar de onderstaande video. Op het YouTube account Barely Sociable wordt je namelijk meegenomen in de zoektocht naar Nakamoto. In een serie video's van een half uur per item, neemt de het account je helemaal mee het mysterie in.

En zie hier ook deel 2.

Wil je graag meepraten en speculeren over Satoshi, kom dan vooral eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCSatoshi