‘Crypto mom’ aangenomen voor tweede termijn als commissaris bij SEC

938 totale weergaven

Hester Peirce, ook bekend als ‘Crypto Mom’, gaat nog eens vijf jaar door met haar werk als commissaris bij de Securities and Exchange Commision (SEC). En dat kan wel eens goed nieuws zijn voor Bitcoin!

De SEC is de Amerikaanse toezichthouder op effectenbeurzen, wat deels te vergelijken is met de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nieuwe termijn ‘Crypto Mom’

Dit nieuws is met veel blijdschap door de crypto community verwelkomd. Peirce heeft namelijk niet voor niets de naam ‘Crypto Mom’ gekregen. In de afgelopen jaren heeft ze zich gemanifesteerd als pro-Bitcoin.

Nu is ze voor een tweede termijn aangenomen, waardoor ze de industrie kan blijven verdedigen tot ten minste het jaar 2025.

Een stemming in het de senaat resulteerde woensdag in de benoeming van Peirce, gevolgd door een officiële bevestiging die gisteren plaatsvond.

Peirce verdiende haar bijnaam in 2018, nadat ze haar afwijkende mening uitte over de afwijzing van een aanvraag voor een Exchange Traded Fund (ETF) die bij de SEC was binnen gekomen.

Ook bekritiseerde ze de commissie toen een ETF van Wilshire Phoenix werd tegengehouden:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De benadering van de Commissie ten aanzien van deze op de beurs verhandelde bitcoin producten is frustrerend, omdat het de hardnekkige koppigheid laat zien ten opzichte van innovatie.”[/penci_blockquote]

Nieuwe termijn voor Peirce

Alles wijst er op dat ze zal volharden in deze houding. In de hoorzitting voor de nominatie van 21 juli, herhaalde Peirce steun voor de industrie.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Crypto is here to stay. Ik zou willen dat we een regelgevend kader kunnen opzetten dat goed werkt voor crypto. In mijn nieuwe ambtstermijn wil ik werken aan de houding van de commissie ten aanzien van innovatie.”[/penci_blockquote]

Eind juni gebeurde er al iets anders waar de Bitcoin community blij van werd. Voorzitter Jay Clayton gaat de SEC namelijk verlaten. Donald Trump heeft Clayton aangedragen als nieuwe procureur voor het zuidelijke district van New York.

Volgens de eerste berichtgeving zou hij 3 juli aftreden, maar al snel kwam hier een rectificatie op, gezien er heel wat bureaucratie bij komt kijken en dit proces enkele weken in beslag nemen. Over de opvolgster Allison Herren Lee is weinig bekend.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCSEC