Dit zijn de 6 beste nummers en parodieën over Bitcoin (BTC)

462 totale weergaven

Waar Bitcoin vol staat van innovatie en revolutionaire eigenschappen, is het niet altijd allemaal even serieus. In de loop der jaren zijn er verschillende artiesten geweest die de cryptomunt gebruikten in een muzikaal kunststukje. We hebben er een aantal voor jou op een rijtje gezet.

1. Lil Bubble

De bekendste artiest is misschien wel Lil Bubble. In de loop der jaren heeft hij verschillende hits op zijn naam weten te zetten. Voornamelijk de parodie op Old Town Road van Lil Nas X bleef bij de Bitcoin fanaat hangen. Maar ook z'n nummers 'When Moon' als parodie op Mad World en 'Liquidated' als parodie op Complicated behaalden meer dan 80.000 views.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

2. Bitcoin Rap Battle

Een echte klassieker is de rap battle tussen Satoshi en Hamilton. Hierin staat de bedenker van Bitcoin tegenover de oprichter van het 'centrale banksysteem'. Met bijna twee miljoen views kun je stellen dat dit toch een ware hit is.

3. Hodl Gang

Chris Record heeft met zijn nummer HODL GANG ook al meer dan een miljoen views verzameld. Waar de rap Battle tussen Hamilton en Satoshi nog enige tekenen van educatie in zich had, gaat dit nummer ook in op altcoins zoals Litecoin.

4. Ode to Satoshi

Het oudste nummer uit deze lijst dateert al weer van 2014. En qua stijl wijkt 'Ode to Satoshi' ook af van alle voorgaande nummers. Het is namelijk een country song waarin John Barrett in verschillende coupletten Bitcoin koppelt aan Amerikaanse Staten.

5. Bitcoin Boogie

In deze lijst mag een Nederlandse bijdrage natuurlijk niet ontbreken. Herbert Blankesteijn, host van onder andere CryptoCast, maakte begin dit jaar een nummer met de naam 'Bitcoin Boogie'. Het werd in de community al gauw opgepakt. Op een geheel eigen wijze geeft Blankesteijn een snelcursus over geld.

6. Top tien raps

Een trouwe lezer en luisteraar van de Hup Bitcoin podcast heeft zelf ook een top tien gemaakt van beste 'Bitcoin Songs Raps' waarin nog een hele reeks aan andere muzikale kunststukjes voorbijkomen.

Missen we er nog een in de lijst? Laat het ons weten in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...