Volgens deze security expert is Bitcoin de toekomst, ‘stablecoins stap naar ‘hyperbitcoinisatie’

779 totale weergaven

Samson Mow, de CSO van Blockstream, ziet dat stablecoin Tether (USDT) een belangrijke rol in neemt in de huidige cryptomarkt. Maar is het een bedreiging voor Bitcoin (BTC)?

Hij denkt dat USDT enkel voor beleggers en goed middel is. Voor retail handel ziet hij geen toekomst voor deze digitale dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en stablecoins

Mow sprak op het BlockShow event in Singapore met Cointelegraph over deze stablecoins. Hij merkt op dat Tether een gigantsich voordeel had omdat het de eerste was in de divisie van de stablecoins. Vergeleken met de ander stablecoins zoals USDT en Paxos is Tether toch van een veel groter kaliber.

Deze opmerkingen maakte hij tijdens een panel genaamd: ‘De voortgang van stablecoins – als die er zijn? Kan ik het al gebruiken?”

Er waren vertegenwoordigers van verschillende stablecoin-bedrijven bij elkaar gekomen om dit onderwerp te bespreken. Ook Chia Hock Lai, de voorzitter van de Singapore FinTech Association, was aanwezig.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Tether is controversieel omdat het de koning is van de stablecoins. Het is geen verrassing dat iedereen probeert de koning van de troon te stoten.”[/penci_blockquote]

Hier voegt hij het volgende aan toe: “Het handelsvolume van USDT is $20 miljard per dag. Dat is 100 keer meer dan de tweede grootste stablecoin. We zien echter wel veel rare theorieën over Tether, zoals het verhaal van een whale die de markt zou manipuleren en rechtszaken over miljarden dollars.”

Stablecoin voor consumenten

Ondanks al het succes van Tether vindt Mow het onwaarschijnlijk dat USDT een thuis plekje vindt bij de consumenten. Het nut van de munt ligt op dit moment op een heel ander vlak.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Ik denk niet dat stablecoins in de retail markt groot gaan zijn. Het zijn voornamelijk traders die gebruik maken van de munt om te profiteren van arbitragemogelijkheden.”[/penci_blockquote]

Er werd ook gepraat over de impact van ‘national digital currencies’ die door centrale bank uitgegeven worden. Ook de munt van Facebook, de Libra, kwam aan bod.

Geen dreiging voor Bitcoin (BTC)

Mow geeft aan dat hij hierin geen dreiging voor Bitcoin (BTC). Deze nationale digitale valuta’s, zoals de CBDC van de PBoC, zouden echter wel de use case van stablecoins kunnen verstoren.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=” “]“Stablecoins zijn een tussenstap naar hyperbitcoinisatie. Ze zijn tijdelijk. De grootste bedreiging waar ze mee worden geconfronteerd, komt van de nationale cryptocurrencies. Maar hoe open zullen deze nationale cryptocurrencies zijn? … Stablecoins zullen dan geen bestaansrecht hebben met de komst van een nationale cryptocurrency.”[/penci_blockquote]

Uiteraard noemt hij ook dat hij verwacht dat USDT en andere stablecoins zullen migreren van het Ethereum netwerk naar de Liquid sidechain van Bitcoin die Blockstream ontwikkeld.

Hij vertelt dat ze werken aan de ontwikkeling om de Japanse yen, de Canadese dollar en de Australische dollar op het Liquid netwerk uit te brengen. Over Libra is hij duidelijk: “Dat is gedoemd te mislukken.”