Bitcoin analyse: belangrijk level rond $9.442, maandelijkse grafiek erg bullish!

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Een rustige week van consolidatie voor Bitcoin. Welke grens moet de koers breken om weer verder te stijgen? Lees snel verder!

Bitcoin koers maandelijkse grafiek

De nieuwe maand is weer begonnen en een nieuwe candlestick is gestart (zie figuur 1, hieronder). De candlestick van vorige maand ziet eruit als een bullish spinning top.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is een mooie candlestick die aangeeft dat er een potentiële ommekeer in de trend komt en dat de koers vanaf hier dus zal stijgen. Dat lijkt ook te gebeuren met de candlestick van november.

Er zijn nu drie scenario’s waar ik naar kijk op de maandelijkse grafiek.

Op dit moment denk ik dat scenario 2 het meest waarschijnlijk is gevolgd door scenario 1. Scenario 1 heeft mijn inziens een goede katalysator nodig om zo te stijgen. Dat kan in de vorm van een nieuwtje zijn dat enorm positief zou zijn voor bitcoin.

De RSI heeft de rode support lijn gehouden, wat belangrijk is om in de bull markt te blijven.

Figuur 1: Drie scenario’s zijn er zien op de maandelijkse grafiek.

Bitcoin analyse: belangrijk level rond $9.442, maandelijkse grafiek erg bullish!

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 2, hieronder) zien we dat er sinds de vorige analyse weinig is veranderd. De koers zit nog in een corrigerende fase die mijn inziens in de rode driehoek zal plaatsvinden.

De koers vindt nu support op de 21EMA en heeft daarbij ook bijna de zwarte downtrend lijn geraakt, waar het vorige week juist doorheen was gebroken. Dit zal dan ook een resistance/support flip worden.

Figuur 2: De koers is aan het terugtrekken in de rode driehoek en houdt nu support op de 21EMA.

Bitcoin analyse: belangrijk level rond $9.442, maandelijkse grafiek erg bullish!

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (zie figuur 3) zien we dat de koers eigenlijk de hele week al aan het consolideren is en daarbij de 200DMA gehouden heeft. De koers moet nog steeds een higher low maken.

Daarna kan het de rode pijl omhoog weer vervolgen. Het is een heel positief teken als de koers de 200DMA weet te behouden. Het is nog wel mogelijk dat de koers doorzakt in de groene box.

De lagere tijdsgrafieken hebben nog niet aangegeven dat de dagelijkse bodem/higher low al gevormd is, ook al lijkt dat nu wel zo te zijn.

Figuur 3: De koers behoudt de 200DMA en lijkt een higher low te hebben gevormd. Target is nu de bovenste zwarte downtrend lijn om een evenwicht patroon te vormen.

Bitcoin analyse: belangrijk level rond $9.442, maandelijkse grafiek erg bullish!

Bullish scenario

Als de higher low nu wel gevormd is, dan zie ik de koers volgens de rode pijl stijgen naar de bovenste zwarte downtrend lijn. Of het dat een higher high (HH) maakt en boven de $10.369 komt of dat het een evenwicht patroon maakt met een lower high met de zwarte downtrend lijn als resistance is nog lastig te zeggen.

Het meest waarschijnlijk is dat de koers in een evenwicht patroon komt op de dagelijkse grafiek, wat vaak het geval is na een explosieve beweging zoals we hebben gezien.

Bearish scenario

Een bearish scenario is moeilijker om te zien dankzij de explosieve stijging, maar is altijd mogelijk. De koers zou alleen heel veel moeten zakken (onder de $8.000 voor mij) om weer echt bearish te worden.

Prijs 4 uur grafiek

De koers op de 4uur grafiek (zie figuur 4) zal bepalen waar de bodem voor de dagelijkse grafiek ligt. Als de koers de $9.442 (groene lijn) weet te verbreken, dan is dit de bodem op de dagelijkse grafiek en gaan we door voor een higher high boven de $10.369 of een evenwicht patroon. Hierbij maakt de koers een lower high rond de zwarte downtrend lijn.

De koers behoudt nu ook de 12/26EMA wat positief is voor de bulls en betekent dat de bulls op dit moment de controle hebben.

Als de bulls de 12/26EMA’s verliezen, dan is de kans groot dat we de $8.800 dollar op gaan zoeken en de onderste zwarte downtrend lijn als support gaan opzoeken.

Figuur 4: De bulls hebben op dit moment controle en moeten de $9.442 (groene lijn) grens breken om een bodem voor de dagelijkse grafiek te maken.

Bitcoin analyse: belangrijk level rond $9.442, maandelijkse grafiek erg bullish!

Analyse conclusie

Op macroniveau is er een bullish spinning top gevormd op de maandgrafiek, wat potentieel een ommekeer betekent voor de koers, waarbij de koers weer flink kan gaan stijgen volgens scenario 1 of 2.

Deze week is verder niet heel spannend geweest vanwege de consolidatie die plaatsvindt. Volatiliteit zal terugkomen zodra de koers op de 4uur grafiek de $9.442 weet te breken of door de 12/26EMA’s breekt om de $8.800 dollar op te gaan zoeken.

Als de $9.442 wordt gebroken weten we dat de bodem/higher low gevormd is en dat de koers weer omhoog gaat!

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af en gaat 1 december online ! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO) en BlockDAM token.