Houd je Bitcoin (BTC) investering bij in Excel, zo doe je dat

2327 totale weergaven

Met de stijgende Bitcoin (BTC) prijs kan het heel verleidelijk zijn om telkens de tickers erbij te pakken. Met de nieuwe widgets op iOS kun je nóg makkelijker de koerswijzigingen tot je nemen en ook zijn er steeds meer apps.

Als je meer van traditionele manieren houdt, kun je ook jouw portfolio bijhouden in Excel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Spreadsheet

Een manier om dit te doen is met de CRYPTOFINANCE tool. Je kunt hiermee real-time data uit de Bitcoin markt in een spreadsheet laden. Middels API’s kun je zo de boekhouding van jouw portfolio bij houden, zonder de verslavende mobiele ticker apps.

Het is een add-on voor de webversie van Excel, en je kunt hiermee dus data opvragen. Met de =CRYPTOFINANCE("BTC/USD") command kun je bijvoorbeeld de real-time Bitcoin prijs inladen in dollarprijs. Maar je kunt dit ook weer aanpassen naar eigen wensen, door te kiezen voor europrijzen of het Britse pond, de Japanse yen of de Canadese dollar.

Daarnaast kun je er ook nog speciaal voor kiezen om data bij een bepaalde beurs vandaan te halen, zoals bij bijvoorbeeld Kraken vandaan: =CRYPTOFINANCE("KRAKEN:BTC/USD"). Op deze manier kun je helemaal zelf een opmaak en lay-out maken van jouw portfolio.

Houd je Bitcoin (BTC) investering bij in Excel, zo doe je dat

De installatie is heel eenvoudig: je gaat in de gewenste spreadsheet naar Tools >> script editor en voegt hier de add-on toe. Als je er niet uit komt, kun je alle stappen teruglezen in dit stappenplan.

Het houdt niet op bij data over de prijs van Bitcoin op een bepaalde beurs. Je kunt ook data opvragen over liquiditeit, orderboeken, indices of afgeleide data.

Houd je Bitcoin (BTC) investering bij in Excel, zo doe je dat

Bitcoin DCA tool

Gezien je ook de historische prijs kunt opvragen, is het ook een leuke tool om te gebruiken om jouw rendement op DCA in kaart te brengen. Hoewel je hier ook websites voor hebt, zoals DCABTC en bitcoindollarcostaverage, kun je ook zelf met de data en getallen spelen.

Op deze manier kun je helemaal een eigen dashboard maken, met daarin prijzen, volumes, dominantie, rendementen en ROI’s op kwartaal- of jaarbasis. Er zijn meerdere oefeningen uitgewerkt om kennis te maken met de tool.

Heb je vragen of tips over deze tool? Kom eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC