Bitcoin (BTC) koers uit het rood of gaan we verder dalen naar $9.900?

895 totale weergaven

Door CryptoTargets Na de fikse daling van maandag, is de Bitcoin koers aan het afkoelen vandaag. Dat geeft ons de tijd om te kijken wat het op de langere termijn kan gaan doen. Lees deze gloednieuwe update voor de laatste inzichten!

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Om te kunnen weten wat Bitcoin kan gaan doen op de langere termijn is het verstandig om de support & weerstandslevels in kaart te brengen. Onder de koers liggen de volgende twee grote supportlevels:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Boven de koers liggen de volgende twee grote weerstanden:

Vaak wanneer Bitcoin door één bepaald supportlevel is gebroken, maakt het pas een grotere retrace op de onderliggende support. We kunnen zien dat we net door een supportlevel zijn gebroken.

Dit was namelijk $10.550, dat inmiddels een weerstand (1) is geworden. Als we vanuit technisch oogpunt kijken, zou het logisch zijn dat de koers nu doorzakt naar de onderliggende support op $9.900 (supportlevel 1).

Stijgen we onverwachts toch terug over de bovenliggende weerstand op $10.550? Dan geldt hetzelfde en kunnen we een stijging verwachten naar de eerstvolgende weerstand daarboven op $11.150.

Bitcoin (BTC) koers uit het rood of gaan we verder dalen naar $9.900?

Bitcoin bearish scenario: dalen naar $9.990

Op de kortere termijn zien we ook nog een omhooglopende weerstandslijn (rode lijn), die als dubbele weerstand kan gaan dienen.

Echter zal dit dan wel gepaard gaan met een fake breakout. Wat we namelijk vaak zien na een daling door een supportlijn, is een retest aan de onderkant hiervan gevolgd door een verdere daling.

Nu de Bitcoin koers door twee supportlevels is gezakt (rode omhooglopende lijn & weerstand 1) kunnen we een retest verwachten tussen deze twee weerstandslijnen in. Dit zal dan ongeveer gelijkkomen met de rode kruis op de foto.

Wat bedoelen we dan met een fake breakout? Als de koers over de eerste weerstand stijgt, is het vanuit technisch oogpunt dus logisch dat deze naar de eerstvolgende weerstand stijgt ($11.150).

Echter net boven weerstand 1 ligt dus nog de omhooglopende weerstand op korte termijn.

Een breakout boven weerstandslijn 1 zal dus gelijk gestopt kunnen worden door een retrace. Dit zal eruit komen te zien als een fake breakout. Na deze ‘fake out’ kan de koers alsnog dalen naar de onderliggende supportlijn op $9.900, zoals te zien op de onderstaande foto.

Bitcoin (BTC) koers uit het rood of gaan we verder dalen naar $9.900?

Bullish scenario: stijgen naar $11.150

Weet Bitcoin wél over beide weerstanden heen te klimmen? Dan is de kans groot dat we dus doorstijgen naar weerstandslijn nummer 2 op $11.150.

Mocht Bitcoin dit willen doen, dan zal er wel een flinke hoeveelheid volume bij moeten komen en dat zie ik op dit moment niet snel gebeuren.

Bitcoin (BTC) koers uit het rood of gaan we verder dalen naar $9.900?

“Focus op support”

Met meer volume in de markt is alles mogelijk. Mocht dit onverwachts gebeuren, dan kan de koers zomaar weerstandslevel 1 doorbreken en verder stijgen naar weerstandslevel 2.

Echter kunnen we ons nu beter eerst focussen op de onderliggende supportlevels, aangezien Bitcoin ook door een supportlevel is gebroken.

Over CryptoTargets

Gratis meer leren over hoe support- en weerstandlevels werken en hoe jij hiermee kan traden? Lees dan deze duidelijke post van CryptoTargets.

Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen? Join dan de Telegram groep van CryptoTargets.