Bitcoin (BTC) Update: Koers moet $11.500 breken in deze fase bullmarkt

879 totale weergaven

Door Growing Capital De Bitcoin (BTC) koers is dit weekend afgewezen bij $12.165. De grote vraag is nu: maken we nog kans op een stijging of niet?

Lees de Bitcoin Update.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kijkend naar het handelsvolume in de markt vallen een aantal zaken op. De scherpe daling gebeurde op een moment met bijna één miljard marktorders. Waarbij de speculanten op een lagere koers (bears) de overhand hadden met 100 miljoen orders.

Een flink overwicht, maar dit kreeg tot dusver geen vervolg. We zien nu dus ook dat er een hogere low is gemaakt op het wat kortere tijdsframe. Dat is een signaal dat limiet orders rond $11.000 de ‘short’ posities van andere handelaren ‘opeten’.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek zien we vooralsnog weinig nieuwe informatie. De vorige candle leverde een flinke wick op naar maar liefst $11.000. Een flinke dus. Als we kijken naar de weekly levels zien we er een aantal die interessant zijn om in de gaten te houden.

$11.531 is het interessante level wat we tegenkomen als we omhoog kijken. Kijken we naar beneden, dan zien we rond $11.000 een level zitten en eentje rond $10.600. Een belangrijke supportzone mocht een daling zich doorzetten.

Bitcoin (BTC) Update: Koers moet $11.500 breken in deze fase bullmarkt

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Ook op de daily is er weinig veranderd. We zijn vandaag redelijk rustig omhoog gegaan en de koers lijkt zich wat te stabiliseren. Ook zien we nog een belangrijk maandelijks level voorbij komen: $11.361. Dat is in mijn ogen een veel minder sterke weerstand dan de eerder genoemde $11.531.

Daarnaast zien we hieronder ook dat we bij de scherpe daling net een weekly level hebben getest om liquiditeit te halen, en zo de beweging omhoog te ondersteunen.

Er waren op dat moment namelijk vrijwel geen verkopers meer over en kopers konden van het momentum gebruik maken en zo de prijs terug duwen.

Bitcoin (BTC) Update: Koers moet $11.500 breken in deze fase bullmarkt

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Mijn verwachting zou op dit moment zijn dat we weekly level op $11.531 gaan testen, en daar wellicht een fikse afwijzing krijgen. Dat is namelijk een horde die BTC met véél volume moet doorbreken om vervolgens daar een bounce te krijgen.

Daar ligt meer samenvloeiing voor shorters, namelijk op de weekly bij .618 op fibonacci retracement. Ik zie dus een stijging naar $11.500 wel gebeuren.

Als we daar aankomen is het zaak om het volume in de gaten te houden. Bitcoin heeft logischerwijs continue volume nodig om door te kunnen stijgen.

Bitcoin (BTC) Update: Koers moet $11.500 breken in deze fase bullmarkt

‘Boven de $11.000’

Bitcoin heeft een fikse daling laten zien, maar vooralsnog houden de bulls bitcoin boven de $11.000. Ik verwacht een verdere stijging op basis van de data die ik heb. $11.500 is het belangrijke niveau wat gebroken dient te worden. Faalt de koers daarin, dan neemt de kans op een daling richting $10.600 met de dag toe.

Over Growing Capital

Bij het handelen in Bitcoin is het belangrijk om volume en orderdata in de gaten. Hoe weet je welk orderblock wél werkt en waar we vrij zeker doorheen gaan?

Hoe kun je zien als we in een range zitten waar we volume technisch worden opgevangen en waar we resistance gaan zien?

Growing Capital heeft hiervoor een het meest uitgebreide programma opgesteld om door te groeien van beginner naar een professionele trader.

Wil je meer weten over traden? Join dan ons Telegramchat van Growing Capital.