Bitcoin (BTC) Update: Breekt koers eerst door $12.000 en dan terug?

1038 totale weergaven

Door CryptoTargetsDe Bitcoin (BTC) koers begint de week mooi in het groen. Gaat de koers door stijgen naar $12.000? Je leest het in deze gloednieuwe Bitcoin update.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

We beginnen de week op de 4-uurs timeframe. Hier zien we namelijk dat Bitcoin afgelopen weekend een dipje heeft gemaakt vanaf $11.850 richting de supportlijn op $11.450.

Vanaf deze supportlijn (rode lijn) Heeft Bitcoin een kleine stijging gemaakt richting de huidige prijs op $11750.

Wat opvallend is, is dat Bitcoin bijna exact dezelfde bewegingen maakt als in de periode van 29 april tot 15 juni dit jaar. De Bitcoin koers bewoog hier een geruime tijd in een ascending triangle (higher lows en gelijke tops).

Dit was een vooral zijwaartse periode na een flinke stijging. Ook nu lijkt het erop dat Bitcoin niet heel veel duwtjes in de rug krijgt om verder te klimmen en dus zijwaarts zal verder bewegen.

Dit komt waarschijnlijk door de grote weerstand die is gevormd aan de bovenkant van de koers (groene lijn) en de GAP van ruim $250 die nog is gevestigd onder de koers op $9.600.

Het is dus niet raar dat de koers nu wat afkoelt en wacht op de volgende zet. We zoomen wat dieper in de koers om te kunnen zien wat de volgende zet kan zijn.

Bitcoin (BTC) Update: Breekt koers eerst door $12.000 en dan terug?

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Op de 1-uurstimeframe zien we bij de huidige prijs een lokale weerstand (witte lijn). Het ziet ernaar uit dat Bitcoin hier een klein oponthoud ondergaat.

Maar ik verwacht dat de prijs deze lijn wel zal doorbreken om verder te stijgen richting de grotere weerstand op $12.050.

Rond $12.050 kunnen we een retrace verwachten. Dit omdat de koers drie keer geprobeerd heeft om dit level te doorbreken, maar drie keer heeft gefaald.

Ik verwacht dan ook niet dat het de vierde keer wel zal lukken aangezien we inmiddels in een ascending triangle bewegen. Mocht de koers wel doorbreken? Dan zal dit waarschijnlijk als snel eindigen als een fakeout, zoals te zien bij de rode kruisen.

Een grotere stijging of daling zal waarschijnlijk pas komen wanneer de prijs aan het einde van deze triangle is gekomen. Dit omdat de prijs dan theoretisch gezien niet meer verder zijwaarts kan bewegen en dus een beslissing moet maken: omhoog of omlaag.

Het einde van deze triangle ligt ergens rond donderdag 8 september.

Bitcoin (BTC) Update: Breekt koers eerst door $12.000 en dan terug?

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de wekelijkse timeframe ziet Bitcoin er nog steeds zeer bullish uit. Sinds de halving op 11 mei is Bitcoin al ruim 50% gestegen en het houdt het nu mooi stand boven de super grote supportlijn.

Echter op de RSI kunnen we zien dat deze strak tegen de bovenkant zit. We moeten daarom ook rekening houden met een retrace op de langere termijn.

Het zou gunstig zijn om een retrace richting de $9.600 range te krijgen zodat Bitcoin de GAP kan vullen en vervolgens alle ruimte krijgt om richting nieuwe ATH’s te stijgen.

Bitcoin (BTC) Update: Breekt koers eerst door $12.000 en dan terug?

Conclusie

Ik voorzie een rustige periode tot in ieder geval 5 september. Een periode waarin Bitcoin natuurlijk wel verder beweegt maar tussen de prijslevels van $12.100 en $11.500 blijft.

Mochten we onverwachts hier dus wel uitbreken? Houd dan rekening met een fake breakout.

Over CryptoTargets

Wil je actief mee traden in deze bullrun? Sluit je dan aan bij de trade groep van CryptoTargets en kopieer volledig automatisch dezelfde instapmomenten als die van ervaren crypto traders.

Niet zeker om te beginnen? Bekijk de resultaten van onze trades uit het verleden of lees alle informatie op onze homepagina.