Bitcoin (BTC) Update: Zorgt koers voor nieuwe hittegolf of koelen we af?

921 totale weergaven

Door Het Crypto HuisDe afgelopen 24 uur is $11.849 het hoogste niveau voor de Bitcoin (BTC) koers. Gaan we een groen weekend tegemoet? Lees de Update van het Crypto Huis!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op het dagelijkse tijdframe heeft Bitcoin zich de afgelopen twee dagen weer sterk overtuigend gesloten. Ook wist Bitcoin zich afgelopen nacht zijn support te claimen op de $11.500 – $11.600 zone.

Zolang wij hier boven blijven sluiten op het dagelijkse tijdframe, ziet het er positief uit voor Bitcoin.

Ook op het dagelijkse tijdframe is een welbekende Ascending Triangle in de maak. De triangle kan twee kanten op uitbreken, dus hiervoor dienen wij nauwlettend zijn belangrijke support zones in de gaten te houden.

Bitcoin (BTC) Update: Zorgt koers voor nieuwe hittegolf of koelen we af?

Aangezien de Ascending Triangle een continuation patroon is, acht de kans groter dat deze naar boven uitbreekt.

Echter bevindt Bitcoin zich bij een hevige weerstandszone en in zijn (tijdelijke) topping-out fase, dus dienen wij ook rekening te houden met een uitbraak naar beneden.

Op basis van procenten is er 69% kans op een uitbraak naar boven en 31% kans op een uitbraak naar beneden.

Bitcoin (BTC) 12-uursgrafiek

Is een verdere stijging en een uitbraak naar de $12.500 mogelijk dit weekend? Of zien wij een ROOD weekend tegemoet?

Het is voor Bitcoin bullish zolang wij boven de $11.500 blijven en 4 uur candlesticks boven deze zone sluiten. Wanneer wij dit weekend toch onder de $11.500 vallen, is een verdere dip naar de $11.000 zeer waarschijnlijk.

Bij de $11.000 zou dan wel een stevige opkoping (bounce) moeten plaatsvinden, anders begint het er toch wat gevaarlijk uit te zien.

Ook zit er een flinke liquiditeitszone in de zone van $10.850 en $11.000. Dit is voor mij al reden genoeg dat het niet gek kan zijn om daar alsnog heen te vallen, voordat wij verder omhoog gaan.

Maar nogmaals, dat is enkel mijn opinie en zie ik alleen gebeuren bij een verlies van de $11.500.

Dit wilt dus ook zeggen, zolang wij de $11.500 houden als support, wordt de kans steeds groter op een break-out naar boven richting de $12.500.

Bitcoin (BTC) Update: Zorgt koers voor nieuwe hittegolf of koelen we af?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Gaat Bitcoin hier rond de $11.600 support vinden of vallen wij vanaf hier opnieuw naar de $11.000. Dat is opnieuw de grote vraag op dit moment. Echter zolang wij 4 uur sluitingen zien boven de $11.500 is het in mijn ogen bullish.

Echter waar ik mij zorgen om maak is dat alle tijdframes, van 2 uur tot en met de 12 uur, de STOCH een bearish cross laat zien, wat eigenlijk geen positief en sterk signaal is met het weekend voor ogen.

Waar we moeten hier ons door niet laten misleiden. Bitcoin is namelijk sterk en de trend is op dit moment omhoog gericht. Dat betekent dus ook dat de prijsactie op dit moment beslist.

Belangrijke levels

Bullish: (rechter afbeelding) Een 4-uur sluiting zien boven de $12.000, kan worden gezien als een break-out en is het niet gek dat Bitcoin daarna de $12.500 – $12.800 zone gaat opzoeken.

Bearish: (linker afbeelding) Aangezien het weekend voor de deur staat en in het weekend vaak de markt een stuk dunner is, kan de markt sneller naar zijn liquiditeit zone gedrukt worden.

Het is daarom ook niet gek dat Bitcoin eerst nog zijn $10.900 of misschien zelfs zijn $10.500 zone gaat opzoeken, voordat we verder omhoog gaan.

Ik zie dit gebeuren wanneer Bitcoin een 4 uur sluiting onder de $11.500 laat zien.

Support levels (USD)

Resistance levels (USD)

Bitcoin verder dit weekend

We gaan dus nauwlettend in de gaten houden hoe de prijsactie zich blijft uitspelen. Zolang Bitcoin zijn $11.500 weet te houden is het voor mij bullish, en is de kans groot dat Bitcoin uit zijn Ascending Triangle gaat breken.

Wanneer BTC toch een 4 uur sluiting laat zien onder de $11.500, begint het gevaarlijk te worden en is een grotere afkoeling richting de $11.000 of misschien zelfs verder ook waarschijnlijk.

Als conclusie wil ik dus benadrukken dat ik bullish ben/blijf, zolang wij de $11.500 houden. Als de support zone verloren wordt, switch ik op het korte tijdframe mijn sentiment naar bearish tot en met de $11.000 – $10.500 zone.

Bitcoin (BTC) Update: Zorgt koers voor nieuwe hittegolf of koelen we af?

Morgenochtend ga ik dieper in op de prijsactie en de analyse in een video op het YouTube kanaal van Het Crypto Huis. Rond 09:00 komt de video online. Wil je op de hoogte blijven, vergeet dan vooral niet te abonneren.

Het Crypto Huis

De video van deze morgen, waar ik duidelijk nog wat stappen uitleg is hier terug te kijken:

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Wanneer er hevige prijsschommelingen aanwezig zijn, deel ik mijn analyses op Youtube.

Bekijk het premium en cursus aanbod via de website van Het Crypto Huis.