Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de grens van $9.000?

816 totale weergaven

De koers van bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven net boven $9.500. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin start de maand juni rustig, maar komt direct weer aan bij een belangrijke prijsrange. Zal bitcoin vanaf hier eindelijk eens doorbreken of krijgen we weer een pullback richting $7.200?

Op de daggrafiek van Bitcoin zien we dat de koers door de bodem van het opwaartse trendkanaal is gebroken. Dit geeft in eerste instantie een bearish signaal aan, of het begin van een meer horizontale trend.

De afgelopen periode is de koers binnen een kleine rage gebleven, de prijs bewoog rustig zijwaarts.

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de grens van $9.000?

4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek zien we een falling wedge patroon. Dit patroon vormt zich vaak vóór een grote stijging of daling. De twee groene oplopende en aflopen lijnen vormen samen een driehoek en geeft support & weerstand aan allebei de kanten.

Wanneer de koers uiteindelijk door een van deze kanten breekt kunnen we een verdere stijging of daling verwachten. Dat is het moment om eventueel een positie in te nemen.

De volgende grote weerstand ligt rond $12.000 als de koers naar boven uitbreekt. Breken we hier uit en gaan we dalen? Dan is $7.200 een belangrijk supportlevel.

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de grens van $9.000?

1-uurgrafiek

We nemen ook nog een kijkje naar een korter timeframe: die van 1 uur. We zien hier ook duidelijk dat we de bovenkant hebben geraakt van de falling wedge. Een correctie richting $9.200 is goed mogelijk.

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de grens van $9.000?

Wat gaat bitcoin doen?

Onder normale omstandigheden met de volume die we op dit moment hebben, zakken we terug richting $9.200. Dit omdat we dus uit het trendkanaal zijn gebroken en omdat we de boven kant van de falling wedge hebben geraakt.

Zakken of stijgen we eerdaags dus uit de falling wedge? Dan is de kans groot dat we richting $12.000 gaan, vallen we hieruit dan ligt op $7.200 een belangrijk prijspunt.

Bekijk de website van CryptoTargets en volg de trades van andere traders. Of volg gratis signalen het Telegramkanaal van CryptoTargets.

De huidige bitcoin koers in euro’s:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...