Bitcoin (BTC) Update: Negeert Bitcoin de $9.600 gap en stijgt koers door?

953 totale weergaven

Bitcoin begint de week weer in het groen met een stijging van ruim $200 boven $10.600. Terwijl de gap met een grootte van maar liefst $250 nog onder ons ligt, probeert Bitcoin er stiekem tussen uit te knijpen.

Zal het de Bitcoin koers lukken deze week om higher highs te maken? Of dalen we alsnog terug richting $9.600? Je leest het in deze gloednieuwe Update.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Na de grote daling tot 3 september beweegt Bitcoin nu alweer 11 dagen vooral zijwaarts. Op de 4-uurstime frame kunnen we duidelijk zien dat Bitcoin tussen de support en weerstandslevels van $9.850 en $10.580 beweegt.

Er is nog nooit een gap van $200 of groter ontsnapt aan het vullen door de Bitcoin prijs. Inspelen op een verdere stijging van Bitcoin, lijkt mij daarom op het moment ook nog te onzeker.

Bitcoin zal Bitcoin niet zijn als hij dit wel zou doen. We moeten daarom rekening houden met alle scenario’s. Nu Bitcoin het weerstandsniveau van $10.580 heeft doorbroken, kan de koers zijn weg vervolgen naar $11.150.

Dit is het eerstvolgende grote weerstandsniveau en komt exact neer op de golden pocket van de fibonacci retracement.

Lukt het Bitcoin niet om door te stijgen over de weerstand? Dan kunnen we een support vinden op de onderliggende lokale weerstand van $10.250 of zelfs op de daar onderliggende supportlijn van $9.850.

Bitcoin (BTC) Update: Negeert Bitcoin de $9.600 gap en stijgt koers door?

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de wekelijkse timeframe ziet Bitcoin er nog steeds bullish uit. Bitcoin maakt namelijk higher highs (HL’s) en het lijkt er op dat het nu support vindt op de ‘grotere’ weerstand van $10.150.

Als we het zo bekijken is de retrace van Bitcoin niets anders dan een normaal verschijnsel en zal het nu door moeten stijgen richting de laatste grote weerstand op $12.200.

Slaagt Bitcoin er niet in om wederom een wekelijkse close boven deze weerstand aan het einde van deze week te maken? Dan kan Bitcoin doorzakken naar de onderliggende grote supportlijn op $8.800.

Als dit scenario zich uitspeelt dan heeft Bitcoin ook gelijk de onderliggende gap gevuld.

Bitcoin (BTC) Update: Negeert Bitcoin de $9.600 gap en stijgt koers door?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek van de Bitcoin futures gap zien we dat de koers al een deel van de gap heeft gevuld. We bedoelen hiermee dat de onderste wick van de Bitcoin kaars al in de open gap is geweest. Uiteindelijk is de gap dus nog niet helemaal gevuld.

Dit is een zeer bearish signaal. Uit verleden blijkt namelijk dat de koers na het raken van een open gap vóór het volledig vullen van een open gap nooit een dagelijkse close maakt boven het hoogste punt van de kaars die de gap heeft geraakt.

In dit geval zijn er 3 dagelijkse kaarsen die de open gap al hebben aangeraakt (zie groene pijlen).

Om deze ‘traditie’ voort te zetten zal Bitcoin dus geen dagelijkse close moeten maken boven $10.780. $10.780 is het hoogste punt van de kaars die de gap al heeft aangeraakt (eerste groene pijl).

Mocht de koers ergens deze week een dagelijkse close boven $10.780 maken? Dan zal dat ook gelijk een close zijn boven de weerstandslijn waarop Bitcoin al twee keer een retrace heeft gehad in de zijwaartse periode.

Beweegt Bitcoin volgens het plan? Dan is de kans dus groter dat de gap eerst helemaal wordt gevuld tot $9.665 alvorens we hogere prijslevels van $10780 gaan zien.

Bitcoin (BTC) Update: Negeert Bitcoin de $9.600 gap en stijgt koers door?

Conclusie

Het ziet er naar uit dat Bitcoin vooralsnog zijn zijwaartse periode blijft voortzetten. Mocht er deze week een grotere breakout komen? Dan is de kans dus groot dat dit naar de onderkant is.

Wil je actief mee traden op de cryptomarkt? Sluit je dan aan bij de trade groep van CryptoTargets en kopieer volledig automatisch dezelfde instapmomenten als die van ervaren cryptotraders.

Niet zeker om te beginnen? Bekijk de resultaten van onze trades uit het verleden of lees alle informatie op CryptoTargets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC