Bitcoin (BTC) koers levert in op Bloody Monday, gaan we dumpen naar $9.660?

905 totale weergaven

Door CryptoTargets De Bitcoin (BTC) koers start de week flink in het rood, want er is enorme paniek op de markt. Zal Bitcoin snel afkoelen of dumpen we door richting $9.660 en zelfs $9.000? Je leest het in deze dagelijkse Bitcoin update!

Bitcoin 15-minuten grafiek

We beginnen op de 15 minuten grafiek om te laten zien waarom Bitcoin vandaag deze daling maakt. Bitcoin maakte de afgelopen week telkens een higher low.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee eindigde de koers elke keer een klein stukje hoger. Op 6 september vond de koers support op de witte supportlijn, maar brak er op 20 september toch doorheen.

Na een pullback vanochtend vroeg terug richting de voormalige supportlijn (witte pijl), daalde het volume hard en begon Bitcoin zijn downtrend.

Dit fenomeen gebeurt vaak in de cryptomarkt. Een pullback richting de voormalige supportlijn geeft namelijk een trigger om je Bitcoin te verkopen, aangezien een daling aanstaande is en dat blijkt.

Bitcoin (BTC) koers levert in op Bloody Monday, gaan we dumpen naar $9.660?

We bespreken op de volgende foto waar bitcoin support kan gaan vinden.

Bitcoin 15-minuten grafiek (deel 2)

We kijken nogmaals op de 15- minutentimeframe aangezien dit het beste de lokale (korte termijn) weerstanden in kaart kan brengen.

Op dit moment zijn er tweede levels die ik in de gaten houd. Dat is 1: de support waarop Bitcoin op het moment van schrijven op beweegt, tussen $10.600 en $10.550 en 2: de iets wat grotere support net daaronder op $10.450.

Supportlevel nummer 1 is wat steviger, aangezien dit een dubbele support is. We kunnen hier namelijk spreken van een omhooglopende (onderste witte lijn) supportlijn en een horizontale supportlijn (bovenste groene lijn).

Net zoals de naam ‘dubbele supportlijn’ al uitdrukt is de kans dat Bitcoin op dit level support vindt veel groter dan op $10.450.

Mocht Bitcoin dus wel onder de $10.550 zakken? Dan kunnen we $10.450 als supportlevel in de gaten gaan houden.

Aangezien het er niet op lijkt dat Bitcoin nu snel zijn koers zal omdraaien terug omhoog, hebben we ook nog een derde supportlijn uitgetekend. Deze ligt op circa $9.950 (onderste groene lijn).

Bitcoin (BTC) koers levert in op Bloody Monday, gaan we dumpen naar $9.660?

Bitcoin 4-uursgrafiek: opmerkelijk

Op de langere timeframe zien we wat opmerkelijks. Dit is dat de huidige koers vrijwel exact dezelfde bewegingen maakt als terug in februari 2020 nét voor de grote corona dip.

Bekijk de onderste twee foto’s maar eens en zoek de verschillen.

Bitcoin (BTC) koers levert in op Bloody Monday, gaan we dumpen naar $9.660?

Bitcoin (BTC) koers levert in op Bloody Monday, gaan we dumpen naar $9.660?

Bitcoin 4-uursgrafiek: koers net voor de corona dip

Is dit toevallig of zit er meer achter?

Het is logisch dat de koers na het vormen van een head & shoulders patroon een daling naar de onderkant maakt. Daarnaast (net zoals in bovenstaand voorbeeld) is een pullback naar de onderkant van een supportlijn (groene pijlen) altijd een trigger om in te zetten op een verdere daling.

Als we dus vanuit technisch oogpunt kijken, is het logisch dat de koers momenteel een daling maakt. Maar zal dit ook daling van 60% worden net zoals in februari/ maart begin dit jaar? Dat weten we natuurlijk nooit.

Wat we wel weten is dat er nog steeds een open GAP ligt op $9.660. Mocht Bitcoin in eerste instantie naar $9.960 zakken? Dan hebben we al een daling van nog eens 9% op de huidige 3% van deze rode maandag.

Is er dus reden voor paniek? Ja, een beetje wel. Met een open gap onder de koers is er altijd een drang om de koers naar beneden de duwen.

Daarnaast is de coronacrisis nog totaal niet weg in de wereld en lijkt het erop dat dit weer begint toe te nemen volgens de laatste cijfers van het RIVM.

Hoe je het ook went of keert, deze feiten zijn bearish voor de cryptomarkt.

CryptoTargets

Interesse in cryptocurrency’s? Lees dan deze blog van CryptoTargets en lees stap voor stap hoe jij hiermee succesvol kunt starten. Voor alle ins en outs uit de cryptomarkt kan je ook terecht op hun website.