Bitcoin (BTC) koers bij $10.100, aantal adressen van kopers stijgt met 2%

839 totale weergaven

De Bitcoin (BTC) koers staat momenteel op ~$10.120 na een dip onder de $10.000. Wat doen beleggers? Buy the dip of wachten op een nog diepere daling?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) koers

Markten zijn niets meer dan een weergave van het huidige vertrouwen in een bepaalde asset. En dat geldt ook voor Bitcoin. Door de relatief kleine marktwaarde, 186 miljard dollar, is de asset een speelbal voor handelaren.

De afgelopen 7 dagen heeft de koers 14% ingeleverd nadat eerst de $12.000 was aangetikt. De aangedragen verklaringen zijn talrijk. We noemen ze nog even op:

Het zijn verschillende narratieven, die wellicht een rol spelen in de prijsvorming van Bitcoin. Het mooie is echter dat er op de blockchain van Bitcoin ook waardevolle marktinformatie is te vinden.

‘Aantal kopers stijgt’

Een van die marktonderzoekers die structureel on-chain bewegingen volgt, is Glassnode. Een van hun conclusies: het aantal Bitcoin adressen dat weer BTC accumuleert, stijgt (de afgelopen 3 weken).

Een groei van 2% wat het totaal aan ‘accumulerende adressen’ op 513.000 brengt.

Dat zijn adressen die die periode minstens 2 keer een beetje Bitcoin hebben ontvangen (non-dust transfers) en géén Bitcoin verstuurd hebben.

Adressen van miners en exchanges zijn van deze maatstaf uitgesloten. Evenals adressen die ouder zijn dan 7 jaar, om (een deel van) de verloren coins ook niet mee te nemen.

Bitcoin (BTC) koers bij $10.100, aantal adressen van kopers stijgt met 2%

Coindesk sprak met investeerder Su Zhu, CEO van Three Arrows Capital uit Singapore. Dit fonds heeft onder meer een minderheidsaandeel in optiebeurs Deribit.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We zien veel nieuwe dagjesmensen die een beetje Bitcoin kopen'[/penci_blockquote]

Volgens Zhu is de koersdip tijdelijk en een logisch gevolg van een overkookte markt. Een correctie van 20% of meer is een kenmerk van en bullcyclus.

Dat dit type adressen toeneemt, is een signaal dat beleggers vertrouwen lijken te hebben in een herstel op de korte (of middellange) termijn.

Szu is niet zonder eigen belang uiteraard als grootbezitter aan Bitcoin. Zijn vooruitzichten zijn dan ook zeer bullish, getuige deze tweet.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Een koers van $100.000 ligt eerder voor de hand dan een koers van $5.000′[/penci_blockquote]

Analisten

Naast on-chain analyses zijn er ook analisten die puur technisch naar de koers kijken. Iemand als Don Alt deelt een bullish grafiek.

Ook Rekt Capital beoordeelt de huidige marktsituatie als een ’tussentijdse correctie’ binnen een bullcyclus. Een verschil met 2018 toen Bitcoin in een bearcyclus zat.

Prijsvraag Bitcoin Magazine NL

Doe mee aan onderstaande prijsvraag en win een hardware wallet om je bitcoin veilig op te slaan!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...