Bitcoin (BTC) Update: zorgt diamant patroon voor dip richting $8.500?

De Bitcoin (BTC) prijs laat de afgelopen dagen een zijwaarts patroon zien. Dat geeft ons de kans om eens flink los te kunnen barsten met verschillende analyses en het herkennen van patronen.

We bespreken daarom het bearish diamant patroon. Gaat dit patroon voor een flinke daling zorgen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek (1)

We zien op de onderstaande eerste daggrafiek dat de Bitcoin koers voor de tweede keer in korte tijd een diamant patroon vormt.

Dat is een patroon, waarin de koers met een harde stijging start, om vervolgens zijwaarts met pieken en dalen verder te bewegen. Vervolgens lijken de hoeken hiervan op een diamant.

We zien in de periode van 29 april tot 20 mei dat de koers hier ook een diamant patroon heeft gevormd en vervolgens hier is uitgebroken met een daling van 11%.

Met informatie uit het verleden kunnen we concluderen dat een daling na het vormen van een diamant patroon met 75% groter is dan een stijging.

Echter, we kunnen niet speculeren op een daling op basis van alléén een diamant patroon. Daarom zoeken we verder naar meerdere aanwijzingen voor een daling.

Onderaan foto (1) zien we dat het volume vanaf het midden van het diamant patroon al aan het zakken is (witte omlaag lopende lijn). Ook dit geeft een teken dat een snelle daling naar beneden eraan zit te komen.

Op basis van dit patroon kunnen we concluderen dat de koers binnen nu en een korte tijd uitbreekt.

Echter, een 75% zakkingspercentage geeft ons geen garantie dat dit naar beneden is, dus bespreken we ook waar de koers heen kan gaan zodra het aan de bovenkant uitbreekt.

Bitcoin (BTC) Update: zorgt diamant patroon voor dip richting $8.500?

Bitcoin (BTC) daggrafiek (1)

Bitcoin (BTC) daggrafiek (2)

Een belangrijk weerstandslevel op de dagelijkse timeframe ligt tussen de $8.500 en $8.600.

Mocht de koers naar beneden uitbreken door het patroon en haar lage volume, dan kunnen we als eerste een consolidatie zien op dit level. Dit zal dan wederom een daling van 11% zijn.

Mocht de koers toch aan de bovenkant uitbreken dan kunnen we kijken naar het grote weerstandslevel op $10.500.

Het lukt Bitcoin maar niet om dit level te doorbreken, waardoor dit een grote weerstand is geworden. Zodra de koers een stijging naar boven krijgt, kunnen we dus bij $10.500 een stevige weerstand verwachten.

Bitcoin (BTC) Update: zorgt diamant patroon voor dip richting $8.500?

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Verder ingezoomd op de 1-uursgrafiek zien we ook iets interessants wat er toch voor kan zorgen dat de koers aan de bovenkant van het patroon uitsteekt.

De lijnen van de moving averages met de waarde 50, 100 en 200 komen wel erg dicht bij elkaar.

De laatste keer dat deze lijnen meerdere uren vrijwel op elkaar bewogen was op 29 december 2019 vlak voor de bullrun tijdens Nieuwjaar. Na deze gebeurtenis steeg Bitcoin maar liefst 45% in de maanden erna.

Eigenlijk betekent dit dus ook weer dat de koers snel een beweging moet gaan maken zodat de moving average lijnen uit elkaar bewegen.

Hoe langer deze indicators bij (op) elkaar bewegen, des te groter de uitbraak hierna wordt.

Bitcoin (BTC) Update: zorgt diamant patroon voor dip richting $8.500?

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Zal dit ervoor zorgen dat we toch omhoog bewegen en zelfs op langere termijn óver de weerstand van $10.500 gaan? Hiervoor kijken we nog even naar de wekelijks grafiek.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Zodra je de indicator bollinger bands toevoegt aan de Bitcoin koers, zie je dat deze op wekelijkse basis steeds de boven en onderkant van de indicator aanraakt.

Sinds dat de koers op 16 maart 2020 tijdens de COVID-19 dip de onderkant heeft aangeraakt, is het alweer hard op weg om de boven kant aan te raken.

Echter als het daadwerkelijk weer de boven kant wilt aanraken dan ligt dit boven de grote weerstand van $10.500.

De volgende (en tevens laatste) weerstand ligt op $12.500 (tweede rode horizontale lijn).

Bitcoin (BTC) Update: zorgt diamant patroon voor dip richting $8.500?

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Dip richting $8.500?

Op korte termijn is de kans groter dat we aan de onderkant van het diamant patroon uitbreken en een dip krijgen richting $8.500/$8.600.

Echter kan deze dip, op gegevens van de langere termijn koers, snel goed gemaakt worden door een grotere stijging op langere termijn richting de eerste weerstand op $10.500.

De tweede en voorlopig laatste weerstand ligt bij $12.500.

Over CryptoTargets

Geïnteresseerd in winstgevend crypto handelen op korte termijn? Kopieer dan exact dezelfde signalen als die van de ervaren crypto traders van CryptoTargets. Probeer het 7 dagen gratis en vrijblijvend.

De website van CryptoTargets, het Telegram announcement & chat kanaal en Instagram.