Bitcoin (BTC) op $9.463, CryptoTwitter overwegend positief. Feest voor Ethereum (ETH)

360 totale weergaven

We openen de dag met een korte blik naar Bitcoin (BTC) en wat we er volgens enkele cryptotwitter de komende tijd van kunnen verwachten. Verder is het al weer vier jaar geleden dat het Genisis Block van Ethereum werd gedolven.

Bitcoin (BTC) stabiel

Op moment van schrijven komt de waarde van BTC neer op $9.463. De afgelopen dagen is er weinig beweging in de koers te zoen en ook de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin zich ingehouden: het staat slechts 1,78% lager. Het volume zakt terug naar $11 miljard, waar dat begin vorige week nog bijna de helft meer was: $16 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) op $9.463, CryptoTwitter overwegend positief. Feest voor Ethereum (ETH)

Cryptotwitter

Het teruglopende volume is ook The Crypto Dog opgevallen. De munt is volgens hem zich aan het klaarmaken om een nieuwe run te maken en de 'grote spelers' wachten langs de kant om op de juiste momenten weer in te springen.

De afgelopen dagen waren de Bitcoinupdates op bitcoinmagazine.nl overwegend negatief. Een downtrend, de echo bubble, een flashcrash en een tekort aan positieve indicatoren; het was overwegend bearish. Maar gelukkig is er ook tegengeluid: het is maar net naar welke termijn je de koers bekijkt. The Crypto Dog ziet een mooie support liggen tussen de $8.000 en $8.800, wat betekent dat daarna de weg omhoog weer kan worden ingezet.

Chonis Trading ziet na alle onheilsberichten toch ook wel iets positiefs. Hij merkte op dat er een 'golden cross' aan zit te komen op de 3-daagse grafiek met de MA50 en de MA200.

De vorige keer dat deze twee lijnen elkaar kruisten (de 'death cross'), was de prijs van Bitcoin evenveel waard als de beide gemiddeldes. Dat resulteerde toen in de gigantische dump van BTC. Bij deze 'golden cross' is BTC overigens veel meer waard dan de beide MA's. Daarom denkt @BigChonis dat we hier niet gelijk een soortgelijke pump van moeten verwachten.

Tot slot is ook TraderKoz overwegend positief. "Terwijl iedereen Bitcoin short tot op de supportlijnen, ben ik positief en ga long. Een support is natuurlijk niet een gegarandeerde omslag van het sentiment, maar Bitcoin kent geen genade. Te laat is te laat, en je bent gewaarschuwd", aldus de cryptotwitteraar.

Ethereum viert feest

Tot slot nog even een kort nieuwtje: het is vandaag vier jaar geleden dat Ethereum (ETH) het licht zag. De grondslag van het project ligt al in 2013, maar op 30 juli 2015 werd het allereerste stukje van de blockchain in gebruik genomen: de Genesis Block. Het kindje van bedenker Vitalik Buterin is uitgegroeid tot de grootste altcoin van de cryptofamilie.

In 2015 werd er een blog en een video gepubliceerd waarmee Ethereum aan het grote publiek werd gepresenteerd.

Als pionier op het gebied van smart contracts heeft Ethereum een enorm belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van decentrale applicaties. Zonder Ethereum zag de wereld er nog een heel stuk anders uit en zouden er veel minder blockchain startups zijn die met inkomsten van ICO's producten hebben kunnen ontwikkeld.