Bitcoin (BTC) Update: Koers doorbraak naar $11.600 of een vrije zondag?

810 totale weergaven

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven rond $10.950. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin (BTC) Update

Het ziet er naar uit dat de koers van Bitcoin zich wederom sterk blijft gedragen. Met een flinke weerstand tegen $11.000, zien we een herhaaldelijk testen van dit level. En de drang van bulls om hier door te gaan breken. Met nog een aantal uur voor de boeg om de weekly te sluiten, kunnen we flink wat volatiliteit verwachten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De strijd om $11.000 lijkt dus te zijn losgebarsten. En ondanks de flinke weerstand die er op dit punt ligt, zien we de prijs maar weinig reageren op een afwijzing. Een teken dat de koers klaar lijkt te zijn om verder te gaan stijgen. Om wellicht $11.400 te gaan testen.

Al met al een bullish weekeinde, mocht er geen onverwacht grote daling ontstaan. Zo tegen het begin van de nieuwe week kan de druk opgevoerd worden door zowel bulls als bears. En kunnen we een stijging van volatiliteit gaan zien. Een potentiële uitbraak kan daardoor gevolgd worden met veel volume en een flinke beweging.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Dat de koers van Bitcoin inmiddels flink aan het pushen is kunnen we goed zien op de daggrafieken. Hier zien we dat de prijs al dagen probeert $11.000 te breken. En er wellicht snel een doorbraak gaat komen. Mits het volume het natuurlijk gaat toelaten.

We zien op de daggrafiek gelijk een aantal belangrijke support en weerstand zones. Mocht de koers gaan zakken dan zien we rond $10.500 gelijk een sterke maar ook tevens belangrijke support liggen.

Mocht deze breken, dan zien we tussen $9600 en $10.000 nog een flink vangnet. Al lijkt een daling niet zomaar genoeg kracht te hebben om daadwerkelijk zo ver te zakken.

Bitcoin daggrafiek 20 september 2020

Bitcoin (BTC) Update: Koers doorbraak naar $11.600 of een vrije zondag?

Een stijging ligt eerder voor de kant en daar zien we meerdere punten liggen waar weerstand zit. Om te beginnen bij de huidige prijs $11.000. Mocht dit breken, dan ligt er al snel een nieuwe weerstand op de loer. Rond $11.300 en $11.600. Waarbij we $11.600 kunnen zien als eerste echte target van een doorbraak.

Een uitbraak zo tegen het eind van de week kan zoals eerder gezegd gepaard gaan met flink wat volume. En zo zien we ook dat mocht de koers echt een stap gaan zetten dat $11.600 relatief snel te halen is. Echter kan de koers ook rustig een vrije zondag nemen, om op het huidige level te blijven rondhangen.

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Wanneer we een stukje inzoomen zien we een vrij eenduidig beeld van wat we op de daggrafiek zien. De 4-uurgrafiek laat zien hoe de koers aan het worstelen is met de weerstand rond $11.000. En dat een eerste kleine doorbraak helaas geen stand heeft weet te houden.

Maar laat tevens zien dat een zakker richting $10.500 niet onmogelijk is en op korte termijn zelfs waarschijnlijker zal zijn.

Bitcoin 4-uurgrafiek 20 september 2020

Bitcoin (BTC) Update: Koers doorbraak naar $11.600 of een vrije zondag?

Het hangt af van hoe de koers de komende uren van het weekend laat zien. Een nieuwe test kan zorgen voor een uitbraak omhoog. Richting $11.300 met als doel $11.600. Maar een falende test van $11.000 kan al snel een terugval richting de support van $10.500 betekenen.

Het is afwachten of de koers van Bitcoin deze zondag een vrije dag neemt, of dat we flink aan het werk gaan en flink wat volatiliteit zien.