Bitcoin (BTC) Update: Stoot koers naar $12.300 dit weekend?

952 totale weergaven

Door Het Crypto Huis Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin een prijs van $11.800. Wat gaat de koers doen in het weekend? Lees de Update.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Bitcoin op het wekelijkse tijdframe heeft zich afgelopen weken sterk bewezen. Maar gaat Bitcoin deze week zijn eerste rode candlestick laten zien is de grote vraag. De CME sluit vandaag (vrijdagavond) zijn wekelijkse candlestick, dus ook het einde van de dag verwacht ik flinke volatiele bewegingen.

Ook op de STOCH indicator, op het wekelijkse tijdframe, is te zien dat wij behoorlijk hoog zitten. We hebben nog geen bearish kruising gezien in de stoch, maar wel dienen we rekening te houden met de STOCH op het wekelijks tijdframe.

Wanneer wij 2 weken een rode (negatieve) sluiting zien, zal de bearish cross op de STOCH plaatsvinden.

Echter, wat wij niet moeten vergeten is dat Bitcoin voor het eerst weer sinds januari 2018 een wekelijkse sluiting wist te maken boven de $12.000.

Dit is voor het lange termijn een sterk en positief signaal, maar wilt niet zeggen dat wij niet eerst nog een afkoeling kunnen gaan waarnemen.

Bitcoin (BTC) Update: Stoot koers naar $12.300 dit weekend?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op het dagelijkse tijdframe toont Bitcoin ook enkele signalen dat Bitcoin in zijn laatste fase zit voordat we een wat langere afkoeling kunnen.

Hierbij is te zien in de grafiek dat er op dit moment een bearish divergentie is bevestigd. Op de prijs maakt Bitcoin een ‘’Higher High’’ en op de RSI maakt Bitcoin een ‘’Lower High.’’

Ook als wij opnieuw naar de STOCH kijken op het dagelijks tijdframe, is te zien dat wij op de STOCH zijn uptrend zijn verloren. Ook dit is niet erg overtuigend!

Echter maakt Bitcoin op het dagelijkse tijdframe nog steeds ‘’Higher Lows’’ en ‘’Higher Highs’’. Zolang dat gebeurt, is Bitcoin in zijn uptrend en is er eigenlijk nog niet heel veel aan de hand wanneer wij uitzoomen op de BTC grafiek.

Hiervoor is het dus ook zeer van belang om dagelijkse candlestick sluitingen te zien boven de EMA-21 (gele lijn) en de laatste Higher Low de $11.380.

Een combinatie van de bearish divergentie en dat Bitcoin (BTC) op dit moment zelfs op het dagelijkse tijdframe een ‘’rising wedge’’ maakt, laat zien dat wij aankomende weken voorzichtig moeten zijn en scherp moeten blijven op de prijsbewegingen.

Bitcoin (BTC) Update: Stoot koers naar $12.300 dit weekend?

Support levels

Resistance levels

Bitcoin dit weekend?

We gaan dus nauwlettend in de gaten houden hoe de prijsactie zich blijft uitspelen. Zolang Bitcoin zijn $11.650 weet te houden op het kleine tijdframe is het voor short-term bullish tot en met de $12.300 zone.

Vanaf daar moeten wij weer voorzichtig worden en even een stapje terugzetten, om te analyseren wat de prijsactie ons vertelt.

Maar in combinatie met de signalen op het grote tijdframe zou het zomaar eens de laatste lokale top kunnen zijn.

Ben jij nieuwsgierig hoe dit eruit ziet? Bekijk het scenario in deze video op het Youtube kanaal van Het Crypto Huis.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Wanneer er hevige prijsschommelingen aanwezig zijn, deel ik mijn analyses op Youtube.

Bekijk het premium en cursus aanbod via de website van Het Crypto Huis.

Meepraten? Kom tot slot eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.