Bitcoin (BTC) update: Is er een koers dip naar $9.600 in de maak?

859 totale weergaven

De koers van bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven rond $10.200. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update

Na enkele weken van een positieve koersgang, zien we een flinke dip in de prijs van Bitcoin. Met de daling van bijna $2.000 heeft de koers de belangrijke support rond $10.000 getest.

Welke op het moment van schrijven zich nog staande weet te houden. Maar wellicht in de komende dagen weer gebroken kan gaan worden.

Met deze relatief grote beweging zien we dat de koers eindelijk uit consolidatie is gekomen. En het spannend kan gaan worden of bulls sterk genoeg zijn de $10.000 te houden.

Al laat de huidige beweging een succesvolle eerste test zien. Met voldoende reactie en stabiliteit rond $10.200.

Met het ingaan van de nieuwe week kunnen we meer volatiliteit gaan zien dan voorgaande weken, en kan de strijd om $10.000 weer gaan losbarsten. Met als zeer belangrijk level $9.600.

Een plek waar veel support ligt, maar ook een gap op de futures. Het dichten van dat gat en aanraken van $9.600 lijkt daardoor onvermijdelijk.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Wanneer we de daggrafiek van Bitcoin bekijken zien we al snel de flinke beweging naar beneden. Waarbij er binnen twee dagen $2.000 verdampt is en het belangrijke level $10.000 getest is.

Oftewel, er is flink wat volatiliteit en een uitbraak uit consolidatie. Tevens zien we dat $12.000 voorlopig weer de top is van de koers.

Bitcoin daggrafiek 6 september 2020

Bitcoin (BTC) update: Is er een koers dip naar $9.600 in de maak?

Dat de koers zich staande weet te houden boven $10.000 is een goed teken. Al zien we dat de koers momenteel moeite heeft om zich staande te houden en worden de bullish candles al snel ongedaan gemaakt.

Een teken dat ondanks het in de eerste instantie houden van de support, we wellicht een diepere daling gaan zien.

Een bearish scenario is dat de koers een eerder veroorzaakte gap op futures gaat dichten rond $9600. Iets wat we vooral vaak in aandelen of forex.

Een wellicht kortstondige daling naar beneden, ligt daarom in de verwachting. Veel lager dan $9.600 zakken lijkt onwaarschijnlijk gezien de vele support rond dat level. Al kan het breken van $10.000 een angstreactie veroorzaken.

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Een stukje verder inzoomen en we zien op de 1-uurgrafiek een wat onrustig beeld. Waarbij elke daling opgevangen wordt door stijging en andersom.

Het lijkt erop dat zowel bears als bulls niet goed weten waar de prijs heen gaat en wat er te verwachten valt.

Wel is het duidelijk te zien dat $10.000 niet zomaar meegeeft en telkens een stijging omhoog veroorzaakt. Maar de koers hierbij niet verder dan $10.300 weet te stijgen. Tevens een signaal dat het doorbreken van $10.000 waarschijnlijk onvermijdelijk is.

Bitcoin 1-uurgrafiek 6 september 2020

Bitcoin (BTC) update: Is er een koers dip naar $9.600 in de maak?

Vullen van CME gap $9.600?

Een mogelijkheid is dat we hier blijven consolideren en de koers de gap rond $9.600 compleet negeert. Al is die kans klein en meer het bullish scenario waar iedereen op hoopt.

Al hoeft het sluiten van de gap niet bearish te verlopen en is een flashwick richting de $9600 al voldoende om weer verder te kunnen stijgen.

Al met al een wat onrustige markt, na flink wat consolideren. Waarbij we een grote kans zien tot het doorbreken van $10.000.

Maar waar ook mogelijkheid is tot het snel weer stijgen van de koers. Mits het doorbreken van $10.000 geen paniek veroorzaakt.