Bitcoin update: 5 keer BTC in het nieuws, prijs op $9.575

829 totale weergaven

De prijs van Bitcoin is op moment van schrijven $9.575. Dat is 4,41% meer dan gisteren rond hetzelfde tijdstip. De koers steeg het afgelopen etmaal door tot de $9.800, maar zag daar een resistance.

Het volume van BTC is ruim $28 miljard en de dominantie van de grootste cryptomunt staat gelijk aan 67,33%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de keek Mr.Coingrats naar enkele scenario’s voor de komende dagen. Wat denk jij? Laat het ons weten in onze

1. Statistieken Bitcoin pump

Nog even terug naar de pump van BTC van begin dit weekend. Charlie Morris, de oprichter van crypto analysebedrijf ByteTree, deelt een aantal interessante getallen.

Zijn metric laat zien dat de kosten voor een transactie op 26 oktober met 43% stegen. De waarde van de verstuurde BTC’s groeide die dag met 66% en de network velocity groeide naar 747%.

Lees hier meer over deze velocity indicator. Het is een getal dat aangeeft hoe actief de desbetreffende cryptomunt beweegt over de blockchain. Morris benadrukt dat hij al deze getallen leest als ‘de beer is weer in slaap gesust’.

2. Koerslezen

Omzcharts laat op twitter heel duidelijk zien hoe het er met de koers voor staat.

De resistance van de descending triangle is gebroken en dit gebeurde vanaf een goede supportlijn. Deze trendlijn stond al enkele maanden vast (sinds halverwege juni), en de pump van vorige week gebeurde met een recordvolume.

Volgens Omz zijn dit tekenen dat we weer verder gaan met de bullmarkt.

3. Blockhain in China

De positieve sfeer in cryptoland is volgens veel mensen te wijden aan president Xi van China.

Hij noemde blockchain als revolutionaire technologie voor de toekomst. Wat dit precies te maken heeft met Bitcoin laten we even in het midden, maar het is wel een feit dat deze uitspraak voor veel opschudding zorgde.

Ook in China zelf. Volgens Katherine Wu is er zelfs een Blockchain Group op de Hong Kong Stock Exchange gekomen. Maar wat bleek? Het was een theebedrijf dat haar naam heeft aangepast.

?s=19

4. Voordelen van BTC

Bitcoin, haal er je voordeel uit! Dit kan door deze munt als early investor in je portfolio te hebben en te genieten van een waardestijging in waarde in dollar of euro.

Maar ook voor het grote gedeelte van de wereld die niet bij deze vroege vogels horen, hangen er voordelen aan Bitcoin. Conner Brown omschrijft het als volgt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Bitcoin geeft mensen een hulpmiddel om eerlijk te verdienen en te besparen, zonder constant te moeten speculeren op de koopkracht en het verval hiervan.”[/penci_blockquote]

Bitcoin als deflatoir geld zal voor iedereen een voordeel met zich meebrengen. Het decentrale geld is daarmee precies zoals geld moet zijn.

5. Bitcoin bubbel

Peter Schiff, ook wel bekend om om zijn pro-goud en anti-bitcoin uitspraken, zegt in een podcast met Anthony Pompliano dat de Fed (Federal Reserve, red.) een Bitcoin bubbel creëert. Net zoals ze dit deden bij de housing bubble, die binnenkort zal knappen.

Volgens de CEO van Pacific Capital heeft Bitcoin geen enkele intrinsieke waarde en geen potentieel. De spike naar $20.000 was volgens hem het hoogste punt dat BTC ooit zal bereiken.

Hij geeft toe dat het monetaire beleid van de Fed wel een oorzaak is dat Bitcoin zo groot aan het worden is. BTC kwam namelijk naar de grote menigte toe omdat ze op zoek gaan naar een alternatief voor geld. Het is de hard money community die er nu mee aan het spelen is.

Schiff blijft zijn standpunt dat Bitcoin niet als geld zal gaan werken en voegt eraan toe dat mensen die geloven “veel gaan verliezen.” Hij suggereert dat de beleggers goud kunnen kopen in plaats van bitcoin.

Bron: Coinnounce

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCupdate