Bitcoin (BTC) Update: Breekt koers binnenkort uit door ‘golden cross’?

Meerdere bullish signalen op de Bitcoin (BTC) koers laten zien dat de kans op een uitbraak naar boven toeneemt. In deze update bespreken we de eventuele weerstanden en support levels voor BTC.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Ja, het is eindelijk zover. De Bitcoin koers heeft een weekly close gemaakt boven misschien wel een van de grootste weerstanden uit de Bitcoin geschiedenis!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar liefst zeven keer heeft de koers een afwijzing gehad op dit level en lukte het maar niet om het te doorbreken.

We hebben het natuurlijk over de licht paarse neervallende lijn op de onderstaande grafiek. Als je kijkt naar deze lijn zie je 7 rode pijlen die elk een rejectie van een weekly close boven deze weerstandslijn laten zien.

De groene pijl op het eind laat duidelijk zien dat we er doorheen zijn. Na elke rejectie, vanaf deze weerstandslijn, hebben we gemiddeld een daling van maar liefst 41% gezien op de Bitcoin koers.

Nu we er doorheen zijn, kunnen we dan ook een stijging van 41% verwachten?

Bitcoin (BTC) Update: Breekt koers binnenkort uit door ‘golden cross’?

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Verder ingezoomd op de daggrafiek van Bitcoin is nog iets opmerkelijks te zien. De 50 daily moving average (MA) en de 200 daily moving average (MA) indicators kruisen elkaar bijna.

Dit fenomeen staat ook wel bekend als de ‘golden cross’ en is erg populair onder de actieve Bitcoin beleggers. Laten we teruggaan in de tijd en kijken wat een golden cross daadwerkelijk met de prijs kan doen.

Op de onderstaande grafiek zien we dat er een golden cross plaatsvond vlak voor de tweede bullrun in april 2019 (meeste linker groene pijl).

Na deze ‘cross’ zagen we een prijsstijging in Bitcoin van maar liefst 169%.

Bij de rode pijl (omgekeerde kruising, ook wel death cross genoemd) zagen we dat deze kruising ook een sterke indicator vormde voor een daling van maar liefst 38%.

Echter, bij de vorige golden cross in februari 2020 ging het mis. Hier zakte de koers hevig, maar die daling is hoogstwaarschijnlijk te verklaren door de uitbraak van het Coronavirus. Door onzekerheid onder beleggers nam de verkoopdruk toe, zowel op de aandelenmarkt als de bitcoinmarkt.

Nu we weer een unieke bullish golden cross krijgen bóven de super grote weerstand en met de halving achter onze rug, kan dit vermoedelijk een stijging in de Bitcoin prijs veroorzaken.

Bitcoin (BTC) Update: Breekt koers binnenkort uit door ‘golden cross’?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek zien we een mooie bounce vanaf de 50 daily moving average (MA) samen met de 0,236% support/weerstandslevel van de fibonacci retracement indicator.

Echter hebben we na deze bounce wel weer een kleine weerstand gehad op de $9.880 tot $10.000 range, maar het lijkt erop dat we terugkomen.

Mochten we deze weerstand breken en de weg naar boven vervolgen, dan kunnen we nog een kleine pullback tussen $10.750 en $10.850 verwachten, voordat we bij de laatste weerstand komen tussen $11.750 en $11.950.

Vanaf dit level heeft Bitcoin vrij baan om – op de lange termijn – een nieuwe all-time high te gaan maken.

Bitcoin (BTC) Update: Breekt koers binnenkort uit door ‘golden cross’?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Conclusie

Op langere termijn ziet de koers er dus erg bullish uit, maar verder ingezoomd hangen we momenteel nog tegen een weerstandsniveau aan.

Het gezegde luidt: hoe vaker we een niveau/prijsrange raken, des te groter de kans is dat het doorbroken wordt, en ook dat is bullish op korte termijn.

CryptoTargets

Opzoek naar een passief inkomen middels trading signalen gemaakt door ervaren analisten?

Bekijk dan de website van CryptoTargets en plaats exact de zelfde trades als die van winstgevende crypto daytraders. Of volg ons gratis Telegramkanaal.