Bitcoin (BTC) Update: Bitcoin koers op weg richting nieuwe all time high?

791 totale weergaven

Door CryptoCoinTalk – Op moment van schrijven is één Bitcoin ~$11.250 waard bij Bitstamp. Gaan we vandaag nog het belangrijke level van $11.500 doorbreken?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In onze vorige Bitcoin update gaven we aan dat de $300 stijging van dat moment niet de beweging was waarop wij zaten te wachten. Als de koers zo lang in een compressiemodel beweegt en zo lang momentum opbouwt, is de kans zeer groot dat bij een uitbraak forse prijsactie volgt.

Nu, een week later, heeft Bitcoin wel de beweging gemaakt waar wij al geruime tijd rekening mee hielden, een prijsstijging van zo’n $2.000.

Hoewel dit zeer positief is, wil het nog niet zeggen dat deze stijging de kickstart van een nieuwe bullrun is. Daarvoor moeten we nog een belangrijk level flippen. Je leest het in onze gloednieuwe Bitcoin update.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek zitten we boven een belangrijk level dat we lang als weerstand hebben gerespecteerd. Dit level ligt op $10.380.

Zo lang we hier op de weekgrafiek boven kunnen blijven kunnen we veel meer prijsactie omhoog verwachten. Het is dus belangrijk dat de weekgrafiek zondag ook boven dit level sluit.

Mochten we dat doen, dan kunnen we een stijging verwachten richting de top van de wekelijkse range, op $11.500.

Als we die $11.500 weten te breken en er een wekelijkse candle close boven krijgen is de kans zeer groot dat we richting de all time high van december 2017 gaan bewegen en eventueel zelfs een nieuwe all time high gaan neerzetten. Dat komt onder meer omdat er fear-of-missing-out, een FOMO-effect in de markt ontstaat. En dat stuwt de prijs snel op.

Heel belangrijk level dus om in de gaten te houden!

Bitcoin (BTC) Update: Bitcoin koers op weg richting nieuwe all time high?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Als we verder inzoomen richting de daggrafiek, zien we dat we boven het level zitten en daar ook boven gesloten zijn. Het is niet ondenkbaar dat we nog een correctie naar beneden gaan krijgen en dat zal hooguit richting de support van $10.066 gaan.

Rond dit level zit ook ongeveer de lange termijn downtrendlijn. Veel lager willen we Bitcoin ook niet zien, want dan komt het er mogelijk vrij lelijk uit te zien.

Mochten we toch lager gaan en lager sluiten kunnen we serieuze prijsactie omlaag verwachten, terug de consolidatie range in en waarschijnlijk nog een stuk lager.

Kortom, een belangrijk prijspunt om in de gaten te houden. Op dit moment is dat scenario nog niet in beeld en zijn we aan het consolideren rond de $11.100.

Bitcoin (BTC) Update: Bitcoin koers op weg richting nieuwe all time high?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Als we richting de 4-uursgrafiek gaan zien we een interessant orderblock liggen. Dit orderblock ligt rond op $10.253-10.148 en kan dienen als steun.

De kans is groot dat, als de prijs dit prijsgebied op zoekt, we er snel een wick doorheen zien om vervolgens weer verder omhoog te bewegen.

Dit kan dus een mooie plek zijn voor een ‘buy the dip’. Aangezien we momenteel aan het consolideren zijn bestaat er een kans dat we die buy the dip kans niet gaan krijgen en vanuit de consolidatie verder omhoog gaan stijgen.

Bitcoin (BTC) Update: Bitcoin koers op weg richting nieuwe all time high?

Bulls aan zet

Kortom, het ziet er allemaal vrij positief uit. Als de weekgrafiek zo sluit aankomende zondag zou dat zeer bullish zijn. De week is nog lang, dus er kan nog van alles gebeuren. Maar vooralsnog ziet het er voor de bulls zeer gunstig uit.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klink dan op deze link om ons telegram kanaal te joinen!