Bitcoin (BTC) update: koers heeft support bij $8.200, uitbraak naar $9.100?

872 totale weergaven

Door Zekar Salih van Big Bang Crypto – Vandaag koerste bitcoin (BTC) iets boven $8.900 op Bitstamp, maar is nu teruggezakt onder de $8.800. Met welke scenario’s moeten we rekening houden?

Lees de technische analyse van het traderscollectief Big Bang Crypto, die belang hechten aan de historische koerscycli van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) analyse

Bitcoin laat de beren achter en laat ons direct zien dat 2020 het jaar van de stieren is. We maken voor onze analyses gebruik van historische patronen van bitcoin.

Ook in tijden van correctie in de tweede helft van 2019, weten we dat bitcoin altijd terug komt met een hogere bodem en hogere top.

De Four Wave Theory (FWT) is gebaseerd op de belangrijkste terugkerende overeenkomsten in het afgelopen decennium, waar weinigen naar kijken. Als analisten proberen we boven de waan van de dag te staan.

Bitcoin (BTC) update: koers heeft support bij $8.200, uitbraak naar $9.100?

Support bij $8.200, uitbraak richting $9.100?

Na een massale verplaatsing van de $6.400-zone staat Bitcoin nu op $8.850 op de CME Futures-grafiek. Ook staat hij op de 200MA voor de eerste dag na het doorbreken van het (felblauw in de bovenstaande grafiek, red) vallende kanaal.

Boven deze belangrijke MA blijven is inderdaad een zeer bullish teken, waar veel analisten goed op zullen letten.

Waar niemand het over heeft, is de roze Rising Wedge-formatie die volgens Bulkowski 60% van de tijd naar beneden breekt. Zoals je kunt zien, zijn we weer afgewezen door deze weerstand.

Belangrijk voor de komende uren en dagen is om te zien of Bitcoin in staat is om de weerstand te breken op bijna $9.150. Of dat we onder de support gaan vallen die bij $8.200 ligt.

Bitcoin (BTC) update: koers heeft support bij $8.200, uitbraak naar $9.100?

We moeten ook naar de andere markten kijken, omdat ze weekendgegevens niet uitsluiten en we dus het hele plaatje kunnen zien. Op de Coinbase-grafiek brak Bitcoin net uit het (stralend blauwe) vallende kanaal en probeert momenteel uit de stijgende wig te breken.

Belangrijk hier is dat we nog ónder de 200MA in deze grafiek staan. Stel dat de koers ook boven deze MA weet te geraken, dan komt een grote parabolische beweging heel dichtbij.

Four Wave Theory: Bitcoin in 2015

Wat kan de Four Wave Theory, gebaseerd op de historische patronen ons leren? We nemen een kijkje naar de bitcoin koers in 2015.

Bitcoin (BTC) update: koers heeft support bij $8.200, uitbraak naar $9.100?

De eerste golf in 2015 liet dezelfde prijsbeweging zien aan het einde van het dalende kanaal. Onderweg uit het vallende kanaal vormden we een Rising Wedge, die erg leek op de huidige die een daling veroorzaakte.

Deze daling vond al plaats in de CME Futures-grafiek en we verwachten dat dit ook zal gebeuren op de spotmarkt (Coinbase).

Dus als Bitcoin niet in staat is om boven $9.100, is het zeer waarschijnlijk dat we uit de Rising Wedge zullen vallen en een hertest van de vorige (blauw glanzende) weerstandslijn zullen zien op $8.000 – $8.300.

Het is ook mogelijk dat we de niveaus $7.400 – $7.600 gaan testen om te zien of de 20MA eindelijk ondersteuning biedt en ons naar de volgende parabolische beweging brengt.

Als we onder de 30MA op de daggrafiek dalen, is dat een mogelijke weerstand, wat ons weer op $7.000 – $7.200 zou brengen.

Naar onze mening zal na een krachtige beweging aan het einde van een zeer bearish trend (juni – december 2019) een laatste, dalende beweging waarschijnlijk de laatste zwakke handjes afschudden.

Big Bang Crypto

Big Bang Crypto (voorheen: Crypto League) is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Youtube en Discord.

Meepraten? Kom gezellig langs op in onze Telegram-groep

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...