Bitcoin op $9.313, Cash App verkoopt iedere dag 8,6% van nieuwe supply BTC

De prijs van Bitcoin is op moment van schrijven $9.313. Dit is 0,65% minder dan gisteren. Het handelsvolume loopt ook langzaam terug. Er is het afgelopen etmaal voor $19 miljard aan BTC verhandeld. De dominantie is 66,11%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin te koop

Er is weer een kwartaal achter de rug en dus deelt de Square getallen over de verkoop van Bitcoin via de crypto Cash app. Square is eigendom van Jack Dorsey, de oprichter van Twitter en een bekend Bitcoin fanaat.

Square heeft het derde kwartaal van 2019 een record geboekt. Het verkocht namelijk $148 miljoen aan BTC en dat is 20% meer dan het vorige kwartaal. Vergeleken met exact een jaar geleden is dat 245% meer.

Bitcoin op $9.313, Cash App verkoopt iedere dag 8,6% van nieuwe supply BTC

TheBlockCrypto laat in haar nieuwsbericht een grafiek zien met het volume van de Cash app. Een oplettende twitteraar heeft hier nog een leuk weetje aangekoppeld.

Ceterus Paribus berekende dat er per dag 155 BTC zijn gekocht in de app. Er komen iedere dag 1800 nieuwe Bitcoin in de markt (en bij de halving overigens nog maar 900 BTC). Maar liefst 8,6% van de nieuwe supply gaat dus via de Cash app over de toonbank!

Bitcoin en andere cryptomunten

Willy Woo deelt op twitter een interessante thread. Hij heeft alle soorten cryptomunten in een grafiek gevangen. Van protocol coins, security tokens tot non-fungible tokens; alles staat in één plaatje.

De markt is op te delen in twee soorten munten: degenerators en oscillators. Die tweede term houdt in dat een munt het Store of Value aspect heeft. Ze moeten zich kunnen meten aan de bewegingen van de dollarprijs van Bitcoin.

Interessant genoeg valt onder andere Dogecoin onder deze noemer. Lees hier het hele twitterdraadje met meer uitgelegd over deze termen.

Bitcoinrekening

Rhythm laat zien dat het zo veel makkelijker is om te betalen met bitcoin dan via een reguliere bank. Voor Bitcoin heb je enkel een mobiel (met een wallet) nodig. Bij een bank is dat wel anders.

Voordat je met je bankrekening kunt betalen, moet je naar de locatie gaan, jezelf identificeren en geld betalen om überhaupt te kunnen beginnen. Verder moet je laten zien waar je woont en andere documenten aanleveren.

Je kunt ook niet zomaar even wisselen van bankrekening als je wilt. Verder moet je ook nog eens een week wachten voordat je de eerste betaling kunt doen. Buy Bitcoin, Bye Banks!

Transactie opbrengsten

Tot slot nog even een tweetje om Bitcoin in het verband te zien met de andere cryptovaluta. Op 5 november waren de transactiekosten die de gebruikers aan het netwerk geleverd waren ~$500.000. Bij Bitcoin SV was dit $220 en voor BCH slechts $200.

Aan de ene kant laat dit zien dat Bitcoin veel meer gebruikt wordt. Hoe hoger deze kosten, hoe groter de stimulans voor miners om aan dit netwerk mee te gaan werken. Hierdoor wordt dat desbetreffende netwerk, in dit geval dus Bitcoin, veiliger.

Een tegenargument is overigens dat betalingen met forks veel goedkoper zijn (doordat het protocol is hiervoor is aangepast). Dit resulteert automatisch in een lager getal aan kosten die gemaakt moeten worden. Je kunt dus betwisten of onderstaande tweet een positief of negatief gegeven is.