Bitcoin op $11.460, belangrijk record voor BTC op weeksgrafiek

Het weekend is voorbij en ook voor Bitcoin (BTC) begint er weer een nieuwe week. Op de grafieken is er de afgelopen week een belangrijke candle gesloten. Hoe dat precies zit lees je verder in het artikel. Eerst pakken we de huidige stand van zaken er even bij en bekijken we de markt van Bitcoin en de altcoins.

Bitcoin (BTC)

Een korte blik in de richting van Bitcoin maakt duidelijk dat er vrij weinig heeft afgespeeld. De prijs staat rond de $11.460 en dit is 0,54% meer dan gisteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin op $11.460, belangrijk record voor BTC op weeksgrafiek

Bij de altcoins gaat de markt iets heftiger heen en weer. De winnaar van de afgelopen dag is Quant met een stijging van 8,92%. Cosmos is 6,4% duurder dan gisteren en ook BCH pakt een winst van bijna 6%. Crypto.com Chain (CRO) verliest bijna 6% van zijn waarde en is daarmee de slechtst presterende altcoin in de top 100 van de markt.

Door de groei van de altcoins neemt de dominantie van Bitcoin wat af. Waar deze tegen de 70% aan hing, is deze nu 68,25%.

Waarom Bitcoin?

Het is misschien wel een van de meest essentiële vragen van dit moment: waarom Bitcoin? In de comments op de tweet van Rhythm staan een aantal interessante metaforen.

Bitcoin als elektriciteit

Bitcoin is zoals het elektriciteit van de vroegere dagen. Gevaarlijk, volatiel en moeilijk te gebruiken. Gedurende de tijd het gaat steeds veiliger, makkelijker en normaler voelen om het te gebruiken. Net zoals elektriciteit opent Bitcoin deuren naar nieuwe industrieën die je eerst helemaal niet had kunnen bedenken. Uiteindelijk vragen we ons af hoe we zonder hebben kunnen leven.

Bitcoin als geld

Marc Friedrich gooit het over een andere boeg. Voor hem is Bitcoin een eerlijke, democratische, schuldenvrije, grenzeloze en censuurvrije variant van het geld. Net een andere insteek op dezelfde vraag, maar eentje met zeker een enorme kern van waarheid.

DerGigi kom met een ander inspirerend antwoord. Waarom? Om geld van de staat te scheiden. Om de eindeloze financiering van oorlogen te stoppen. Ter bestrijding van inflatie (wat eigenlijk diefstal is). Om financiële vrijheid te garanderen. Ter bestrijding van surveillance en totalitaire controle. Om na verloop van tijd waarde te blijven behouden. Om een stabiele toekomst op te bouwen; een tweede renaissance.

Cryptotwitter

Terug van deze fundamentele kreten naar de technische analyse. CryptoChuso zag dat we vorige week in een belangrijke week waren aanbeland. Als Bitcoin boven de $11.477 eindigt, dan verwacht hij een stijging van 30% voor de komende weken. In het verleden is (zoals in de tweet te zien is) gebleken dat dit telkens het geval is als de weekly-candle sluit boven de waarde van een bullish accumulatieperiode.

BigChonis bevestigd de theorie van Che door te laten zien dat de weekly candle in 2019 nog nooit zo hoog is gesloten als dat deze de vorige week deed. Zal de theorie van Che dus uit komen en zullen we de weg omhoog opnieuw in gaan zetten?

JaidenTrades ziet duidelijk een negatieve trend ontstaan: de descending triangle. Dat houdt in dat er een support ligt rond de $9.500. We hebben net gebounced op een resistancelijn die uit lower highs bestaat. Op deze manier zullen we een langere tijd in deze triangle blijven voordat er een nieuwe trend zal ontstaan.