Bitcoin (BTC) Update: Sluit de koers het weekend af boven de $12.500?

857 totale weergaven

Door Het Crypto Huis Op het moment van schrijven hanteert de Bitcoin (BTC) koers een prijs van $11.740 (+1,2%).

De hamvraag van het weekend: breekt $12.000 of niet? Lees snel verder voor de laatste inzichten in de koers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op het dagelijkse tijdframe heeft Bitcoin zich de afgelopen nacht niet erg positief gesloten. Dit betekent ook dat hiermee de Doji candlestick is bevestigd, die wij hadden hadden gecreëerd op donderdag.

Echter zolang Bitcoin zijn blauwe box houdt, wacht ligt op het prijsniveau van $11.400 is er nog geen reden voor paniek en kijk ik nog omhoog en kunnen wij rustig nog praten over de $12.000 tot $12.500 regio.

Een verdere pullback?

Het is voor Bitcoin bullish zolang wij boven de $11.400 blijven en 4 uur candlesticks boven deze zone sluiten. Wanneer wij dit weekend toch onder de $11.400 vallen, is een verdere dip naar de $11.000 zeer waarschijnlijk.

Bij de $11.000 zou dan wel een stevige opkoping (bounce) moeten plaatsvinden, anders begint het er toch wat gevaarlijk uit te zien. De bearish chart moeten wij dan ook rekening mee houden (bij verlies van $11.400).

Bitcoin (BTC) Update: Sluit de koers het weekend af boven de $12.500?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Gaat Bitcoin hier rond de $11.600 support vinden of vallen wij vanaf hier opnieuw naar de $11.400. Dat is de grote vraag op dit moment. Echter zolang wij de blauwe box houden, is het in mijn ogen bullish.

Ook de Stoch op het 4 uur tijdframe wilt weer omhoog wijzen, en laat bullish momentum zien. De Stoch blijft ook omhoog wijzen, zolang Bitcoin 4 uur sluitingen laat zien boven de $11.440. Ook nu wordt de $11.400 weer als een belangrijk level gezien.

Wanneer wij het hebben over de EMA’s is ook waar te nemen dat de EMA-55 (4H) zich ook rondom de blauwe box bevindt.

Dit laat zien dat een verlies van de blauwe box dus ook totaal geen positief signaal is voor de bulls. Het is voor nu dus een ‘waiting game’ en de ogen gericht op de $11.400.

Hidden bullish Divergentie

Naast dat Bitcoin zijn momentum weer wilt pakken op het 4 uur tijdframe, is er ook een Hidden Bullish divergentie aanwezig op het 2 uur tijdframe. De Hidden bullish divergentie kan Bitcoin (BTC) een break-out geven uit de triangle.

Dit kan Bitcoin dus ook verder brengen naar de hogere levels rondom $11.800 – $12.000. Maar ook hier is het standpunt: Zolang Bitcoin de blauwe box houdt, kan de bullish divergentie zijn werk blijven doen.

Bitcoin (BTC) Update: Sluit de koers het weekend af boven de $12.500?

Support levels

Resistance levels

Bitcoin verder dit weekend

We gaan dus nauwlettend in de gaten houden hoe de prijsactie zich blijft uitspelen. Zolang Bitcoin zijn $11.400-$11.600 weet te houden is het voor mij bullish, en is de kans groot dat Bitcoin zijn Bullish divergentie gaat uitspelen.

Wanneer BTC de blauwe box toch verliest, begint het gevaarlijk te worden en is een grotere afkoeling richting de $11.000 of misschien zelfs verder ook waarschijnlijk.

Als conclusie wil ik dus benadrukken dat ik bullish ben/blijf, zolang wij de blauwe box houden ($11.400). Als de blauwe box toch verloren wordt, switch op het korte tijdframe mijn sentiment naar bearish tot en met de $10.500 – $10.000 zone.

De video van deze ochtend, waar ik duidelijk nog wat stappen uitleg is hier terug te kijken. Bekijk hieronder de 1-uursgrafiek.

Bitcoin (BTC) Update: Sluit de koers het weekend af boven de $12.500?

Het Crypto Huis

De video van deze morgen, waar ik duidelijk nog wat stappen uitleg is hier terug te kijken:

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Wanneer er hevige prijsschommelingen aanwezig zijn, deel ik mijn analyses op Youtube.

Bekijk het premium en cursus aanbod via de website van Het Crypto Huis.