‘Bitcoin bezitters moeten voorbereid zijn om álles kwijt te raken’

Sinds Bitcoin bestaat zijn er sceptici die er geen heil in zien. Sommigen geloven dat het geen waarde heeft en dat het daarom uiteindelijk helemaal in zal storten. Anderen denken weer dat het een bubbel is die ooit zal knappen.

Bitcoin .. heeft geen waarde

Andrew Bailey, gouverneur van de Bank of England, sprak onlangs over bitcoin en andere cryptocurrencies. Hij beweerde dat crypto-activa zoals bitcoin geen intrinsieke waarde hebben en dat iedereen die ze koopt, zich zou moeten voorbereiden op onvoorstelbare verliezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij deelde zijn gedachten over bitcoin op woensdag 4 maart in een vergadering met de Treasury Committee van het parlement. De bankdirecteur beweerde dat er geen garantie is voor de waarde van bitcoin.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Als je bitcoin wilt kopen, wees dan voorbereid om al je geld te verliezen. Als je het wilt kopen, doe dat dan. Maar begrijp dat het geen intrinsieke waarde heeft.”[/penci_blockquote]

Bailey is momenteel de baas van Financial Conduct Authority (FCA) en hij zal de huidige gouverneur Mark Carney deze maand gaan vervangen.

Indrukwekkende opmars BTC

De bankier was verder van mening dat bitcoin “has not caught on much“. Dit argument laat zien dat hij de indrukwekkende groei van BTC van de afgelopen 11 jaar moet hebben gemist. In iets meer dan een decennium is de cryptovaluta gegroeid tot een marktkapitalisatie van $160 miljard.

Bovendien wordt bitcoin in verschillende regio’s op deze wereld al gebruikt als betaalmiddel. Bakkt is zelfs van plan om dit jaar een mobiele app te lanceren waarmee klanten op een simpele manier aan deze cryptocurrencies kunnen komen.

Waarschuwing

Het is overigens niet de eerste keer dat de topman van de Bank of England investeerders waarschuwde voor het kopen van bitcoin. Tijdens de bullrun van december 2017 gaf Bailey beleggers ook al een ‘serieuze waarschuwing’.

Volgens handelaar Alex Kruger kocht Bailey naar verluidt eind december 2017 bitcoin aan de top, en verkocht zijn voorraad muntjes in paniek tijdens de crypto-winter van 2018.

Overigens: het is ook maar de vraag wat de intrinsieke waarde is van onze euro’s en dollars. Sinds de afschaffing van de goud standaard in 1971 kunnen we hier ook onze vraagtekens bij stellen.

Op Twitter kwamen er direct reacties op deze uitspraak. Van ‘ok banker’ tot mensen die aangeven dat BTC de best presterende activa is van het afgelopen decennium. Wat denk jij over deze uitspraak? Kom een langs in onze Telegram chat en praat hierover door met bijna 2000 cryptofanaten!

Bron: Zycrypto

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC