Je kunt Bitcoin kopen vanuit de beginnerswallet van Casa via Apple Pay

961 totale weergaven

Er is weer een manier bij gekomen om Bitcoin (BTC) te kopen. De Amerikaanse walletservice Casa heeft namelijk een nieuwe service uitgebracht waarmee gebruikers via hun mobiele Casa app Bitcoin kunnen kopen.

Bitcoin kopen

Volgens deze blogpost loopt dat nog wel via de nodige tussenpersonen. Zo hebben gebruikers wél een iPhone nodig, want het werkt vooralsnog alleen met Apple Pay.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Android variant komt naar eigen zeggen ‘ASAP‘.

Het bedrijf werkt samen met Wyre om dit te kunnen bewerkstelligen. De kosten voor de aankopen zijn de standaarden uit de markt en worden door Wyre in rekening gebracht.

Je betaalt als gebruiker een vergoeding van $0,30 per transactie plus een extra 2,9% voor Amerikaanse debit cards en 3,9% voor internationale betaalkaarten.

Het is daarmee niet de goedkoopste service uit de markt. Iedere aanbieder hanteert zijn eigen prijzen en dus is het goed om dat ook bij deze wallet in de gaten te houden.

Bij iedere aankoop moet je ook een kleine fee betalen voor de transactie zelf, omdat het om een on-chain betaling gaat die door miners moet worden verwerkt.

Casa wallet

Casa is bekend van meerdere producten die ze hebben ontwikkeld. Het begon allemaal met een pakket om een eigen node te draaien. Later verschoof de focus meer naar oplossingen voor jouw Bitcoin veilig te kunnen stellen met het oog op overlijden en erfenissen.

Sinds een aantal maanden hebben ze de KeyMaster app omgetoverd naar een self-custody wallet. En vanuit deze wallet kun je nu dus rechtstreeks Bitcoin kopen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Nick Neuman, CEO van Casa”]”Door bitcoin rechtstreeks in een beveiligde ‘self-custody’ wallet te kopen, nemen we de wrijving uit het aankoopproces weg. Tegelijekrtijd elimineren we potentiële misstappen waar gebruikers kwetsbaar voor kunnen zijn voor verlies, diefstal of fraude”[/penci_blockquote]

De app waar vanuit je dit kunt doen, is een bijzondere. Het is er namelijk een waarbij je jouw Bitcoin wél in eigen beheer hebt (non-custodial), maar waarvoor je geen private keys of seed phrases hoeft op te slaan.

Casa heeft namelijk een speciale constructie bedacht met een soort van multi-sig setup. Hierbij is de versleutelde back-up van de sleutels opgesplitst en op twee verschillende plekken opgeslagen.

Self-custody app

De wallet heeft standaard een seedless installatie, wat betekent dat de app een key op je telefoon maakt en vervolgens een back-up hiervan verdeelt tussen Casa en de cloudservice van de maker van het besturingssysteem van je telefoon: Apple of Google.

En gezien jouw telefoon de enige plek is waar deze twee keys bij elkaar komen, ben jij de enige persoon die deze setup ‘werkend’ kan krijgen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]An encrypted backup is then split across Casa and the OS-specific cloud provider, which wallet holders can retrieve with two-factor authentication.[/penci_blockquote]

Daarmee is de wallet perfect voor de beginnende Bitcoiner.

Die nieuwe koop-functie is overigens een opt-in feature waarbij je niet per definitie identiteitsgegevens hoeft af te geven (als je de app alleen gebruikt voor het bewaren van Bitcoin, en niet voor het kopen). Je kunt er maximaal $250 aan Bitcoin per dag mee kopen en pas vanaf $1.500 moet je de KYC procedure doorlopen.

Heb je tot slot nog vragen over de verschillende soorten Bitcoin wallets? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCCasawallet