Bitcoin crasht en verliest $ 63.000, $ 60.000 steeds meer in zicht

2781 totale weergaven
Bitcoin koers voorspelling Peter Brandt

Bitcoin (BTC) heeft opnieuw flinke klappen opgelopen. Na een rustig weekend waarin de bitcoin koers bij heeft kunnen komen van een bloederige week was het gisteren laat op de avond wederom raak. De bitcoin koers is met enkele procenten onderuit gegaan en heeft een nieuw dieptepunt onder de $ 63.000 bereikt.

Terwijl bitcoin enkele procenten lager staat dan gisteren, heeft de rest van de markt het nog veel zwaarder. Het is niet de start van de week waar bitcoin- en crypto-investeerders op hadden gehoopt.

BTC koers maakt nieuwe uitglijder

De bitcoin koers zakt de afgelopen weken steeds verder weg. Afgelopen vrijdag werd een dieptepunt van nipt boven de $ 63.000 bereikt, maar deze is inmiddels alweer overtroffen.

Het afgelopen weekend stabiliseerde bitcoin zich vlak boven de $ 64.000. Zoals gewoonlijk was het handelsvolume flink opgedroogd gedurende het weekend en zat er bijzonder weinig beweging in de koers. Gisteravond werden handelaren uit hun slaap gesust, maar niet op de gewenste manier.

Vanaf 22:00 uur ging bitcoin namelijk weer langzaam ten onder. Na middernacht kwam de daling in een stroomversnelling terecht en in het holst van de nacht dook de koers onder de $ 63.000.

Inmiddels is de $ 62.000 binnen handbereik en zit de angst er goed in op de cryptomarkt. Al sinds de koers een tijdje terug zijn steunniveau van om en nabij de $ 66.000 verloor, vreest men voor een verder bloedbad richting de volgende halte rond de $ 60.000. Momenteel lijkt de kans groot dat bitcoin deze essentiële zone zal testen.

Mocht de koers de andere kant op schieten, ligt vlak boven de $ 64.000 de eerste grote obstakel. Vooralsnog hebben de bulls echter nog weinig te zeggen, en lijkt de weg richting $ 60.000 te zijn ingezet.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $ 62.360, 3,11% lager dan 24 uur geleden.

Cryptomarkt kleurt donkerrood, dit zijn de hardste dalers

Bitcoin heeft zo’n beetje iedere cryptomunt met zich mee omlaag getrokken. De totale crypto-marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met 3,40% onderuit gegaan tot $ 2,388 miljard dollar.

De meeste altcoins staan echter dieper in de min. Binnen de top 10 cryptomunten blijven de meeste dalingen desalniettemin beperkt tot 5%. Uitsluitend dogecoin (DOGE) en solana (SOL) hebben percentagegewijs meer ingeleverd. Dogecoin is de afgelopen dag met 5,62% gedaald en solana zelfs met 7,24%.

In de bredere top 100 zijn er talloze altcoins die meer dan 10% van hun waarde hebben ingeleverd. Memecoins is de niche die het hardst getroffen is. Dogwifhat (WIF) is een van de hardste dalers met een verlies van bijna 12%. Ook pepe (PEPE) en floki (FLOKI) staan hoog genoteerd in de lijst met grootste verliezen, met dalingen van respectievelijk 11,09% en 10,98%.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd