Bitcoin daalt onder $64.500: Wat betekent dit voor de markt?

9111 totale weergaven
Bitcoin daalt onder $64.500: Wat betekent dit voor de markt?

De cryptomarkt blijft volatiel, met Bitcoin dat recent onder de $ 64.500 is gezakt. Ethereum houdt stand rond de $ 3.500. De totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies daalde met 0,40% naar $ 2,47 miljard.

Wat betekent deze schommelingen voor investeerders en wat kunnen we verwachten?

De grote spelers en hun invloed

Enkele van de grootste namen in de financiële wereld, zoals BlackRock en Fidelity, hebben hun S-1-aanvragen voor Ethereum ETF’s aangepast en wachten op goedkeuring van de SEC.

Dit toont aan dat institutionele interesse in cryptocurrencies blijft groeien, wat een positieve invloed kan hebben op de markt.

De rol van DeFi en Stablecoins

DeFi-handel vertegenwoordigde $ 4,79 miljard van het totale 24-uurs handelsvolume van $ 64,88 miljard, wat aangeeft dat DeFi een steeds belangrijker onderdeel van de cryptomarkt wordt.

Stablecoins, met een handelsvolume van $ 60,62 miljard, blijven dominant, goed voor 93,44% van het totale handelsvolume.

Economische invloeden

  • Op wereldschaal beïnvloeden economische factoren de cryptomarkt. De Amerikaanse S&P Global Composite PMI steeg marginaal naar 54,6, wat wijst op aanhoudende groei in de particuliere sector. Tegelijkertijd presteerde de Amerikaanse huizenmarkt minder goed dan verwacht, met een daling van 0,7% in de verkoop van bestaande woningen.
  • Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, waarschuwt voor een mogelijke crisis in het Japanse banksysteem, vergelijkbaar met eerdere Amerikaanse bankcrises. Hij voorspelt dat Japan mogelijk een reddingsoperatie nodig heeft, wat zou kunnen leiden tot aanzienlijke geldcreatie en mogelijk een boost voor Bitcoin vanwege zorgen over obligatierendementen en devaluatie van de dollar.
  • In Nigeria verplicht de SEC-aanbieders van virtuele activadiensten om hun aanvragen binnen 30 dagen bij te werken onder nieuwe regels voor digitale activa-emissie, platforms, beurzen en bewaring. Deze stap is bedoeld om de naleving van de regelgeving te versterken te midden van een evoluerend crypto-landschap.
  • Fidelity heeft zijn aanvraag voor een spot Ether ETF bijgewerkt en een initiële investering van $ 4,7 miljoen in 1250 ETH onthuld. Meerdere vermogensbeheerders, waaronder Bitwise en Hashdex, hebben ook hun aanvragen gewijzigd terwijl ze wachten op goedkeuring van de SEC voor de lancering van Ether- en gecombineerde Bitcoin-Ether ETF’s.

De toekomst van Bitcoin

Met deze marktontwikkelingen rijst de vraag: is de rally van Bitcoin voorbij? De prijs vecht om boven de $ 64.000 te blijven en nadert een cruciaal moment.

De markt blijft dynamisch en onvoorspelbaar, maar met de toenemende institutionele interesse en wereldwijde economische onzekerheden, blijft Bitcoin een belangrijk aandachtspunt voor investeerders.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd