Bitcoin en crypto aandelen zijn rijp voor massa adoptie, zegt Bernstein

4307 totale weergaven
bitcoin BTC adoptie

Bitcoin (BTC) en crypto-gerelateerde aandelen zijn fors onderschat en zijn rijp voor institutionele adoptie, zegt broker Bernstein in een onderzoeksrapport op woensdag. Spoiler: Bernstein staat bekend om zijn bullish voorspellingen voor bitcoin.

Bitcoin en crypto-aandelen adoptie

Volgens Bernstein wijzen criticasters erop dat de handel in spot Bitcoin ETF’s voorbij is en dat het vooral particulieren waren die de spot ETF’s kochten. Professionele beleggers richten zich vooral op arbitragehandel en niet op nieuwe netto-long posities. De analisten van Bernstein onderschrijven die analyse: instituties zijn nog grotendeels afwezig in de ETF-handel, maar ze schrijven ook:

“Bitcoin ETF’s staan op het punt om omarmd te worden bij grote banken en andere financials in kwartaal drie en vier, verwachten de analisten Gautam Chhugani en Maihka Sapra. Spot Bitcoin ETF’s zijn voor het eerst goedgekeurd in de VS in januari, waardoor de toegang tot de grootste cryptocurrency ter wereld aanzienlijk is verbreed.

De institutionele arbitragehandel lijkt de “Trojaanse paard voor adoptie” te zijn en deze investeerders evalueren nu netto-long posities naarmate ze comfortabeler zijn met de verbeterde ETF-liquiditeit, schrijven de auteurs. De arbitragehandel houdt in dat je de spot Bitcoin ETF koopt en het Bitcoin-futurescontract tegelijkertijd verkoopt en dan wacht tot de prijzen convergeren.

De instroom in Bitcoin ETF’s zal naar verwachting versnellen in het derde en vierde kwartaal, aldus het rapport, en de volgende golf van adoptie is gedreven door grote adviseurs die ETF’s goedkeuren en toewijzingsruimte uit bestaande portefeuilles.

Prijsvoorspellingen

De broker verwacht dat Bitcoin tegen 2025 zal stijgen naar een cycluspiek van ongeveer $200.000, $500.000 tegen 2029 en $1 miljoen tegen 2033. Dat zijn uitermate positieve langetermijn prijsvoorspellingen die je met een flinke korrel zout moet nemen en die weinig te maken hebben met de huidige prijsactie in de $56.000 en $72.000 range.

Bernstein heeft bovendien een outperform rating voor Bitcoin miningbedrijven Riot Platforms (RIOT) en CleanSpark (CLSK). De broker heeft ook een outperform rating voor softwarebedrijf en Bitcoin-verwerver MicroStrategy (MSTR) en handelsplatform Robinhood (HOOD).

Bernstein is een Amerikaans onderzoeks- en beleggingsadviesbedrijf. Het bedrijf doet aan vermogensbeheer, aandelenadvies en beleggingsonderzoek. Ze bedienen institutionele beleggers, waaronder pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en stichtingen, en ze zijn goed aangeschreven vanwege zijn analytische inzichten en expertise in verschillende markten en sectoren.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...