Bitcoin ETF-aanvraag van Pando Asset door SEC “erkend”

1993 totale weergaven
bitcoin etf

Pando Asset diende vorige week een aanvraag voor een bitcoin spot exchange traded fund (ETF) in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze aanvraag is nu door de effectentoezichthouder erkend.

Pando Asset AG is een toonaangevend in Zwitserland gevestigd vermogensbeheerbedrijf. Ze zijn het 13e bedrijf dat in de race is om de eerste Amerikaanse spot ETF op de markt te brengen. Ze hebben concurrentie van vermogensbeheergiganten als BlackRock en Fidelity tot meer gespecialiseerde ETF-aanbieders zoals ARK Investments.

De Zwitserse partij is van plan om de Pando Asset Spot Bitcoin Trust te lanceren op de Cboe BZX Exchange, handelend onder de ticker “PBTC”. Ze gebruiken Coinbase als custodian voor de bitcoin die ze voor het fonds uit de markt moeten kopen.

Opmerkelijk genoeg is dit het eerste bitcoinproduct van Pando Asset AG voor Amerikaanse investeerders. Tot nu toe richtten ze zich alleen op Europa. De SEC heeft vandaag de aanvraag van Pando erkend, zoals te zien is in een officieel document.

Het is zéér onwaarschijnlijk dat zij de eerste partij gaan zijn met een Amerikaanse spot ETF. Andere partijen zitten al veel verder in het proces en hebben al meerdere keren met de toezichthouder gesproken. Alle ogen zijn gericht op de deadlines begin januari 2024.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsETF