Bitcoin beurs Zipmex naar Indonesië, archipel met 264 miljoen inwoners

Zipmex uit Singapore heeft een licentie aangevraagd in Indonesië om bitcoin (futures) te kunnen aanbieden.

Bitcoin en Indonesië

Onlangs heeft de beurswaakhond van de archipel namelijk bepaald dat cryptobeurzen zich verplicht moeten registreren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Beurzen moeten een aantal eisen op het gebied van risicomanagement en IT-security op orde hebben. Ook behorenp procedures tegen witwassen tot de standaard uitrusting van beurzen, conform de eisen van de FATF.

Medeoprichter en CEO Marcus Lim licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Zipmex wil graag opereren volgens de geldende wetten en regels. We mogen ons nu officieel aanbieder van cryptovaluta noemen in dit land’.[/penci_blockquote]

$35 miljard aan bitcoin

De exchange is vorig jaar een samenwerking aangegaan met het bancaire netwerk ALTO in het land. Naar verluidt heeft de beurs al $35 miljard aan bitcoin (BTC) verhandeld in Indonesië.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...