Bitcoin beurs met nieuwe gimmick: speculeren met BERNIE-2020 of BIDEN-2020

926 totale weergaven

Update – Bitcoin derivatenbeurs FTX introduceerde afgelopen week de TRUMP-2020 future. Nu komt de beurs, deels in handen van Binance, met vijf nieuwe futures op de markt, allen gelinkt aan presidentskandidaten.

Het gaat om Bernie Sanders (BERNIE), Joe Biden (BIDEN), Elizabeth Warren (WARREN), Pete Buttigieg (PETE) en Mike Bloomberg (BLOOMBERG). Allen de Democratische uitdagers van de zittende president Donald Trump.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De reden hiervoor is vrij simpel: de beurs kreeg goede reacties op de TRUMP-2020 future en zag het volume toenemen.

Een voorbeeld van het product:

Bitcoin beurs met nieuwe gimmick: speculeren met BERNIE-2020 of BIDEN-2020

Speculeren op de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen? Bij de bitcoin derivatenbeurs FTX, waar Binance een aandeel in heeft, kan dat tegenwoordig. Gaat president Trump nog vier jaar de VS regeren?

Amerikaanse verkiezingen 2020

Het product heet simpelweg TRUMP-2020 (TRUMP) en dat is een futurecontract op FTX. Het contract is 1 dollar waard op het moment dat Trump herkozen is. Zo niet, dan is het contract 0 dollar waard.

FTX koppelt uiteraard een aantal voorwaarden aan het contract. Elke presidentskandidaat die 270 of meer kiesmannen heeft bemachtigd, is de nieuwe president (in totaal zijn er 534 kiesmannen verdeeld over de Amerikaanse staten, red.)

Ook zodra alle grote nieuwsstations en kranten (CNN, Fox, New York Times) een bepaalde kandidaat uitroepen tot (overduidelijke) winnaar, dan loopt het contract af.

In de zomer van 2019 liet Trump zich negatief uit over bitcoin. Hij ziet dat BTC of andere cryptovaluta kunnen uitgroeien als een geldig betaalmiddel.

TRUMP Future

TRUMP werkt hetzelfde als andere futures op deze bitcoin beurs. Handelaren kunnen speculeren met een long of short positie (wint hij of niet?).

Ook de commissies zijn gelijk aan andere contracten op de beurs. Speculanten die het goed hebben, krijgen daarvoor dollars terug en géén bitcoin.

In de aankondiging is het ‘spelletje’ voor de handelaar uitgelegd.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Stel dat je denkt dat Trump 52% kans heeft om te winnen, dan is de future TRUMP $0.52 waard. Koop je onder die prijs in, dan doe je het goed als handelaar, verkoop boven die prijs betekent ook winst’. [/penci_blockquote]

Opvallend: de handel van FTX is niet gereguleerd in de VS, dus handelaren uit de VS zijn uitgesloten om hierop te speculeren.

Het lijkt vooral een Aziatische aangelegenheid, want ook beleggers uit de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Singapore, het Midden-Oosten en Cambodja zijn uitgesloten.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...