‘Bitcoin gaat crashen naar $50.000’, waarschuwen deze analisten

4200 totale weergaven

De Bitcoin prijs daalt en volgens sommige analisten kan de prijs nog dalen tot $ 50.000. Dus de onrust op de cryptomarkt is daarmee nog niet voorbij.

‘Bitcoin prijs blijft dalen’

Volgens experts van 10x Research staat Bitcoin op het punt om onder $ 57.000 te vallen. Ze suggereren dat deze scherpe daling nog maar net begonnen is en mogelijk verder zal dalen tot $ 50.000. Het doorbreken van de psychologische grens van $ 60.000 richting $ 50.000 markeert een significante verschuiving in het marktsentiment. De analisten van 10x Research schrijven dit toe aan opdrogende koopstromen “terwijl verkoopstromen versnellen.”

Volgens Markus Thielen, een analist bij 10x Research, was deze neerwaartse spiraal te voorzien en stelt: “Onze gegevens van begin juni wezen al op een oververhitte markt die rijp was voor correctie.”

De plotselinge daling van ruim bijna 5,5% in de Bitcoin-prijs heeft het investeerders-sentiment behoorlijk negatief beïnvloed. Belangrijke verkopers zijn miners en ook kopers van Bitcoin ETF’s, waardoor de uitstroom uit ETF’s aan bleef houden. Volgens 10x Research kan de prijsdaling “versnellen zodra de support-levels zijn doorbroken en verkopers op zoek gaan naar liquiditeit.”

De uitverkoop valt samen met de verwachte Mt. Gox-terugbetalingen van $8,5 miljard aan BTC, die in juli gaan beginnen. Volgens het rapport van 10x Research zijn, na het doorbreken van de $60.000-support, “alleen slecht geïnformeerde handelaren bereid om hier te kopen.”

Verwachtingen Bitcoin prijs

Het rapport van 10x Research handhaaft een voorzichtige kijk op de prijs van BTC en adviseert handelaren om risicobeheer voorop te stellen ter voorbereiding op aanhoudende volatiliteit. “We waarschuwen dat dit niet het moment is om zelfgenoegzaam te zijn.”

Langetermijnhouders van bitcoin nemen winst

Volgens een recente analyse van IT Tech is de neerwaartse trend te wijten aan langetermijnhouders die aanzienlijke winsten incasseren. Op 3 juli overschreed de Spent Output Profit Ratio (SOPR) van langetermijnhouders een waarde van 10, wat aangeeft dat de BTC voor minstens 10 keer de oorspronkelijke aankoopprijs is verkocht.

Volgens de analyse hebben langetermijn-BTC-houders, die hun bezittingen typisch ongeveer vijf tot zeven jaar aanhouden, bijgedragen aan de verkoopdruk op de markt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd