BlueWallet werkt samen met Hodl Hodl voor anonieme Bitcoin handel

1063 totale weergaven

Bitcoin wallet BlueWallet werkt samen met peer-to-peer beurs Hodl Hodl om anoniem bitcoin (BTC) te kunnen verhandelen. Het gaat om on-chain transacties en niet om transacties op het Lightning Network. Het plan werd in oktober 2019 aangekondigd tijdens de Lightning Conference in Berlijn, maar is nu geïmplementeerd.

Anonieme Bitcoin handel

Hoe gaat dat in zijn werk? Als gebruik van de mobiele app van BlueWallet had je al de beschikking over een “marktplaats” om je bitcoin bijvoorbeeld via Bitrefill te besteden. Nu is er een nieuwe in-app functie bijgekomen: “local trader”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binnen de app kun je dus je bitcoin verhandelen zonder een know-your-customer procedure te hoeven doorlopen. Via deze dienst kom je in contact met andere gebruikers van de BlueWallet app. De uiteindelijke trade verloopt – anoniem – via het peer-to-peer netwerk van Hodl Hodl.

De interface ziet er als volgt uit:

BlueWallet werkt samen met Hodl Hodl voor anonieme Bitcoin handel

CEO Max Keidun licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘BlueWallet is een non-custodial wallet en wij zijn een non-custodial marktplaats. Dit voegt wat toe aan wat er nu in de bitcoin industrie voorhanden is’.[/penci_blockquote]

Non-custodial wil zeggen dat de dienstverlener de bitcoin of fiat geld niet vasthoudt. Het is feitelijk een Marktplaats, een platform om te ruilen.

In het geval van Hodl Hodl komen koper en verkoper samen een prijs en hoeveelheid overeen. Door een verificatieproces van multisignatures (verkoper, koper en Hodl Hodl ondertekenen digitaal de overeenkomst, red.) ruilt de bitcoin van eigenaar.

Know-your-customer procedures

Beide partijen hebben elkaar gevonden omdat ze beiden een hekel hebben aan verplichte know-your-customer (KYC) en anti-witwasregels (AML). Omdat beide partijen zelf géén bitcoin vasthouden, maar alleen de handel faciliteren.

Hodl Hodl is een openlijk tegenstander van de veelbesproken anti-witwasregelgeving vanuit Europa en de FATF. Volgens Keidun maakt implementatie van een KYC-procedure hun marktplaats juist risicovoller.

Als reactie daarop heeft Hodl Hodl haar software geheel vrijgegeven. Met andere woorden: mocht hun marktplaats om wat voor reden dan ook opgerold worden, dan leeft de software wel verder.

De exchange heeft 25.000 gebruikers wereldwijd en is een ‘concurrent’ van LocalBitcoins en Bisq. Ze werken ook samen met Blockstream, om transacties via de Liquid sidechain sneller te laten verlopen.

BlueWallet

BlueWallet verwerkt de on-chain transacties op het bitcoin netwerk op een non-custodial manier. Ze houden namelijk de fondsen niet vast in een eigen wallet zoals een exchange als Binance of Bitstamp doet.

Echter, als het aankomt op transacties op het Lightning Network is Blue Wallet wel custodial. Ze verzamelen namelijk de fondsen op een eigen Electrum server.

De club van Igor Korsakov heeft recent ook ondersteuning toegevoegd voor hardware wallet Coldcard.

Hup Bitcoin met Max Keidun, CEO Hodl Hodl

Beluister de Hup Bitcoin aflevering met Max Keidun van Hodl Hodl terug!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...