Coinbase verhandelde $1,5 miljard aan bitcoin en crypto vrijdag

Crypto exchange Coinbase heeft de afgelopen dagen record na record gebroken met haar handel in bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta.

Crypto exchange Coinbase

Donderdag is er voor $1,1 miljard aan crypto verhandeld, een toename van 280% in handelsvolume ten opzichte van woensdag. Op vrijdag verwisselde er voor $1,5 miljard van eigenaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In tegenstelling tot traditionele beurzen gaat de handel in cryptovaluta 24/7 door. Beurzen zijn gebaat bij zoveel mogelijk koersschommelingen. Of een handelaar nu aan – en verkoopt, een centrale partij zoals een beurs of broker ontvangt zijn commissie. Dat ligt doorgaans tussen de 0,25% en 1% per handeling.

In de nacht van donderdag naar vrijdag duikelde de koers naar $3.850, het laagste punt sinds medio februari 2019.

Coinbase is vooral in trek bij Amerikaanse handelaren, onder meer vanwege de fiatparen met de dollar en euro. Met Coinbase Pro is er ook een marktplaats voor professionele handelaren, onder bekend onder de naam GDAX.

BitcoinL -39% afgelopen week

Op moment van schrijven staat de koers van bitcoin op $5.234. De afgelopen week heeft de cryptomunt 39 procent van haar waarde ingeleverd. De maand maart laat een dikke min zien van 48%. Over de afgelopen 12 maanden is er nog sprake van een plus van 30%.

De koers van de afgelopen jaar (bron: Coinpaprika):

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCCoinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...