Bitcoin keldert naar $65.000: waar eindigt deze koersval?

4161 totale weergaven
bitcoin BTC transacties

Bitcoin (BTC) heeft gisteren opnieuw een flinke tik op de neus gekregen. Voor de zoveelste keer deze week is de Bitcoin koers met enkele procenten gecrasht. Dit keer tot een nieuw dieptepunt van $ 65.000, de laagste prijs in een maand tijd.

Keer op keer zijn het de bears die zegevieren, maar hoe ver kan bitcoin mogelijk nog terugzakken?

 

Bitcoin verliest cruciale steun

Bitcoin leek gisteren zonder al te veel roering het weekend in te gaan luiden rond een prijs van $ 67.000. Aan het einde van de middag werd de cryptomarkt echter opgeschud door een plotselinge prijsdaling van de koning der cryptomunten.

Bitcoin begaf zich al een tijdje op glad ijs; het bewoog namelijk al heel wat uurtjes zijwaarts rond zijn kritieke steunzone van $ 66.000 – $ 67.000. Net als eerder deze week leek de koers zich overeind te houden boven dit prijslevel, maar om 17:30 volgde de genadeklap waardoor de steun doorbrak.

De BTC koers leverde in korte tijd grofweg 3% van zijn waarde in, en bereikte een low van zo’n $ 65.000. De laatste keer dat de koers op deze hoogte stond was op 16 mei. 

Inmiddels is de koers alweer iets teruggekrabbeld tot voorbij de $ 66.000. Mocht de koers wederom een uitglijder maken, zou $ 64.000 de volgende halte kunnen zijn. Dit zou tevens de laatste redding zijn voor een verder bloedbad richting $ 61.000/$60.000. Uitgezoomd is de zone rond de $ 60.000 essentieel om boven te blijven, aangezien dit de ondergrens markeert van de consolidatiefase waarin de koers zich al maanden bevindt.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $ 66.158, 1,26% lager dan 24 uur geleden.

Zijwaarts weekend voor de boeg?

Bitcoin lijkt zich nu te hebben gestabiliseerd vlak boven de $ 66.000. Zoals gewoonlijk in het weekend is het handelsvolume en de volatiliteit flink teruggezakt. Wat dat betreft, lijkt de kans groot dat we de rest van het weekend weinig spektakel kunnen verwachten.

Ook de rest van de markt is logischerwijs met een domper het weekend ingegaan. De meeste altcoins hebben de afgelopen dag, zoals eigenlijk al de hele week, slechter gepresteerd dan bitcoin.

Om positief momentum te kunnen herpakken is het zaak om de $ 67.000 weer te heroveren. Daarna kan de focus op $ 69.000 worden gericht. Voor nu lijkt bitcoin echter zijn rust te gaan pakken na een volatiele en bovenal bloederige week.

 

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd