Bitcoin koers breekt $9.700 en zet nieuw koersrecord neer: +162% in 2019

UpdateBitcoin (BTC) is vrijdagochtend door de $9.700 geschoten. Bitcoin zet (wederom) een nieuw record neer voor 2019. De psychologische grens van $10.000 komt steeds dichterbij. De altcoins springen nu ook mee, de meeste staan in het groen. Uitschieters zijn ethereum (ETH) en Binance Coin (BNB).

BTC koers

De bitcoin prijs schoot donderdagavond omhoog en brak de niveaus $9.400 en $9.500. Afgelopen nacht is $9.600 beslecht en deze ochtend schoot de koers door $9.700. De koers op moment van schrijven is $9.730.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BTC is sinds het begin van 2019 van $3.700 naar nu $9.700 gestegen, een absolute groei van $6.000 per bitcoin.

Bitcoin koers breekt $9.700 en zet nieuw koersrecord neer: +162% in 2019

BTC koers afgelopen 24 uur, bron: Coincap.io

Volgens analisten blijft dit ‘bullish’ momentum zich voortzetten hoewel tussendoor beleggers ook winst gaan pakken. Dat kan tussentijdse correcties tot gevolg hebben.

Software-engineer bij Peach en Bitcoin-fan Vijay Boyapati is zéér positief en ziet op basis van de cycli dat bitcoin een gooi doet om haar eerdere record ($20.089 van medio december 2017, red) dit jaar nog te toppen.

Volgens Boyapati zitten we nog maar in de vroege fase van een nieuwe bullrun.

Hij wijst erop dat elk begin van een bullmarkt langzaam is. Daarna, en daar zitten we vlak voor, komt er een fase waarbij er ‘Fear of Missing Out’ optreedt en een nieuwe stroom koper zich aandient. Ook doordat de media meer aandacht aan bitcoin gaat besteden.

Tussentijdse dips worden ‘automatisch’ opgekocht en dat leidt tot steeds hogere ‘lows’ van de koers.

Cryptotwitter

Populaire analisten op Twitter zien een ‘bullish’ markt bevestigd. Volgens analist Josh Rager is er maar één optie: omhoog.

Hij laat – voor de gein – nog even een omgekeerde chart zien, om duidelijk te maken welk patroon BTC volgt.

Analist Luke Martin ziet een nieuw koersrecord voor 2019 bevestigd.

Analist Joe McCann ziet dat de futuresmarkt een voorspeller blijkt voor de spotmarkt.

5 redenen waarom bitcoin nu stijgt

En interessant om de recente opleving te duiden: in zakenblad Forbes zijn een verklaringen opgesomd waarom de koers stijgt:

Altcoins

De altcoins veren nu ook mee en de meesten staan in de plus.

Bronnen: Messari.io / Forbes / NewsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...